Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Rīgu prezentē ziemeļvalstu lielākajā tūrisma izstādē MATKA 2013

EasyGet.lv, 17.01.2013. 11:06

No 17. līdz 20.janvārim Rīgas tūrisma piedāvājums jau trešo gadu pēc kārtas ar tūrisma zīmolu LIVE RĪGA tiek prezentēts starptautiskajā tūrisma izstādē MATKA 2013. Tā notiek Somijas galvaspilsētā Helsinkos. Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) veidotā LIVE RĪGA sadaļa ir integrēta kopējā Latvijas stendā. MATKA 2013 piedalās gandrīz 1100 dalībnieki no vairāk nekā 70 valstīm, informē RTAB sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Guna Caune.

LIVE RĪGA sadaļā ikviens varēs atklāt Rīgas tūrisma piedāvājuma dažādību - no individuāliem ceļotājiem, ģimenēm ar bērniem un tūristu grupām līdz biznesa tūristiem. Īpaši tiek akcentēts gastronomiskā tūrisma piedāvājums "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta – Rīga", kā arī šī gada spilgtākie pasākumi Rīgā, tostarp Rīgas Operas festivāls, Līgo svētki Krastmalā, Vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki, regate "The Tall Ships Races" un citi. Papildus stenda apmeklētāji varēs uzzināt par plānotajām aktivitātēm 2014.gadā, kad Rīga būs Eiropas Kultūras galvaspilsēta.

Izstādes atklāšanas rītā 17. janvārī Helsinkos notika mediju brokastis, kurās RTAB un Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) pārstāvji iepazīstināja interesentus ar Rīgas un Latvijas tūrisma piedāvājumu 2013.gadā. Šodien RTAB pārstāvji piedalīsies arī TAVA organizētajā darba seminārā Latvijas Republikas vēstniecībā Somijā, kurā Somijas plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, asociācijas un citus interesentus iepazīstinās ar atpūtas un konferenču tūrisma iespējām Rīgā.

Šodien RTAB pārstāvji piedalās arī Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) organizētajā darba seminārā Latvijas Republikas vēstniecībā Somijā, kurā Somijas plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, asociācijas un citus interesentus iepazīstinās ar atpūtas un konferenču tūrisma iespējām Rīgā.

MATKA ir lielākā tūrisma izstāde Ziemeļeiropā un Baltijas reģionā. Tā ik gadu piesaista tūrisma nozares profesionāļus no Somijas un ārvalstīm, kā arī citus apmeklētājus, kurus interesē ceļošana. Pērn MATKA 2012 bija pārstāvēti 1073 dalībnieki no 72 valstīm. Izstādi apmeklēja 71 098 cilvēki, no tiem 16 762 bija ceļošanas un tūrisma nozares profesionāļi, 1100 - žurnālisti.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV