Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Pērn Rīgas TIC apmeklē ceturtdaļmiljons interesentu

EasyGet.lv, 22.01.2013. 10:00

2012. gadā trīs Rīgas Tūrisma informācijas centrus (Rīgas TIC) apmeklējuši 226 100 tūristi, kas ir par 7% vairāk nekā šajā periodā 2011. gadā. Visvairāk reģistrēto apmeklētāju bija no Krievijas un NVS valstīm, Vācijas, Latvijas, Spānijas un Portugāles, Apvienotās Karalistes, Somijas, Francijas, Āzijas valstīm, Zviedrijas un Itālijas, informē Guna Caune.

"Rīgas tūrisma piedāvājums viesus pārsteidz ar daudzveidīgumu un pieejamību, bieži viņus interesē arī vienas dienas ekskursijas ārpus Rīgas – uz Siguldu, Jūrmalu, Rundāles pili. Pašlaik strādājam ar sadarbības partneriem, lai paplašinātu pieejamo pasākumu biļešu un ekskursiju klāstu. Tā mēs vēl pilnvērtīgāk spēsim palīdzēt Rīgas viesiem, kuri Rīgas Tūrisma informācijas centrā Rātslaukumā lūdz palīdzību brīvdienu atpūtas plāna izveidē," piebilst Sabīne Markus, Rīgas TIC vadītāja.

Visvairāk apmeklētāju Rīgas TIC pērn bija augustā, kad tika apkalpoti vairāk nekā 43 000 viesu. No maija līdz augustam, vidējais apmeklētāju skaits mēnesī bija ap 33 000. Pērn tika pārspēts arī vienas dienas apmeklējuma rekords lielākajā un pieprasītākajā Rīgas TIC Rātslaukumā – ja 2011.gadā augstākais vienas dienas sasniegums bija 1800, tad pērn tie bija jau 2266 apmeklētāji. Gan 2011., gan 2012. gadā Rīgas TIC vienas dienas apmeklējuma rekordi tika uzstādīti Rīgas pilsētas svētku laikā.

Konsultācijas visvairāk tika sniegtas par apskates objektiem, sabiedriskās ēdināšanas vietām, aktuāliem pasākumiem, sabiedriskā transporta maršrutiem, kā arī par apskates objektiem ārpus Rīgas. Rīgas TIC Rātslaukumā būtiski ir palielinājies viesnīcu rezervāciju, pārdoto pasākumu biļešu, e-talonu un citu preču un pakalpojumu apjoms – maksas pakalpojumu apgrozījums pērn pieaudzis par 45%.

Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB) pārņēma Rīgas TIC funkciju nodrošināšanu 2011.gada 1.martā. Informācija par Rīgas pilsētas tūrisma piedāvājumu tiek sniegta Rīgas TIC Rātslaukumā, Līvu laukumā un Rīgas Starptautiskajā autoostā. Visos centros ir pieejamas konsultācijas un informatīvie materiāli, savukārt maksas pakalpojumi ir pieejami Rīgas TIC Rātslaukumā.

Rīgas TIC strādā septiņas dienas nedēļā, arī svētku dienās. Rīgas TIC Rātslaukumā aktīvajā tūrisma sezonā, no maija līdz septembrim, ir atvērts no plkst. 9:00 līdz 19:00, savukārt no oktobra līdz aprīlim - no plkst. 10:00 līdz 18:00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV