Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Rīgu prezentēs starptautiskā tūrisma izstādē Viļņā

EasyGet.lv, 31.01.2013. 13:59

No 1. līdz 3. februārim Rīgas tūrisma piedāvājums ar zīmolu LIVE RĪGA tiks prezentēts startptautiskajā tūrisma, atpūtas un sporta izstādē Adventur 2013 Lietuvas galvaspilsētā Viļņā. Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) veidotā LIVE RĪGA sadaļa ir integrēta kopējā Latvijas stendā, informēRTAB sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Guna Caune. Izstādē Adventur 2013 piedalīsies 86 dalībnieki no septiņām valstīm.

LIVE RĪGA sadaļā īpašs uzsvars tiks likts uz Rīgas tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem, jo pētījumi ir apliecinājuši, ka daudzas lietuviešu ģimenes izvēlas atpūsties kopā ar bērniem Rīgā un citur Latvijā. Tiks akcentēti arī šī gada spilgtākie pasākumi Rīgā, tai skaitā Rīgas Operas festivāls, Līgo svētki Krastmalā, Vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki, regate "The Tall Ships Races" un citi. Papildus stenda apmeklētāji varēs uzzināt par plānotajām aktivitātēm 2014. gadā, kad Rīga būs Eiropas Kultūras galvaspilsēta.

Lietuva ir viena no LIVE RĪGA mārketinga komunikācijas kampaņu mērķa valstīm. Pērn Rīgas viesnīcās un citās tūristu mītnēs nakšņojošo viesu skaits visstraujāk pieaudzis tieši no Lietuvas. Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie dati liecina, ka pērn pirmajos trīs ceturkšņos Rīgas viesnīcās un citās tūristu mītnēs nakšņojošo viesu skaits no Lietuvas pieaudzis par 57%. Ja 2011. gada pirmajos trīs ceturkšņos Rīgas viesnīcās un citās tūrisma mītnēs nakšņoja 33 083, tad tajā pašā periodā 2012. gadā – jau 51 790 tūristu no Lietuvas.

Izstādi "Adventur" rīko Lietuvas izstāžu un kongresu centrs LITEXPO sadarbībā ar valsts tūrisma departamentu, Lietuvas tūrisma asociāciju un Lietuvas tūrisma kameru. Tajā būs vairākas sekcijas: "Iepazīsti Lietuvu!", "Ceļošana ir mans dzīvesveids", "Nogaršo pasauli!", "Padari savas brīvdienas aktīvas!" un "Atklāj pasauli!". Latvijas stends ar LIVE RĪGA sadaļu atradīsies sekcijā "Atklāj pasauli!".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV