Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

„Atklāj Latviju no jauna!” uzsāk vasaras sezonu

Easyget.lv, 15.05.2013. 11:26

Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) uzsāk vietējā tūrisma veicināšanas kampaņas „Atklāj Latviju no jauna!” vasaras sezonu un aicina ģimenes ar bērniem šovasar apceļot Latvijas pilsētas un novadus, atklājot atpūtas un izklaides iespējas visai ģimenei.

Armands Slokenbergs, TAVA direktors: „Kad pērn, gada tumšākajā laikā izsludinājām vietējā tūrisma popularizēšanas kampaņu „Atklāj Latviju no jauna!”, Tūrisma attīstības valsts aģentūru vadīja stipra griba mainīt vienu otru mūsu ieradumu - ieradumu gada tumšajā, lietainajā vai citādi neomulīgajā laikā labāk palikt mājās pie televizora vai datora. Ieradumu meklēt interesanto ārpus mūsu valsts, nevis mūsu pašu valstī. Ieradumu drīzāk meklēt attaisnojumu, kāpēc vietējā tūrisma piedāvājumu neizmantojam, nekā meklējam un atrodam iespēju ceļot. 

„Atklāj Latviju no jauna!” pirmais posms ir iekustinājis sabiedrību, un arī kampaņa ir augusi un attīstījusies. Šovasar aicinām turpināt atklāt Latviju no jauna un apceļot pilsētas un novadus kopā ar ģimeni un bērniem, esam padomājuši par īpašiem piedāvājumiem Latvijas apceļotājiem.”

Jauna Latvijas karte ar maršrutiem ģimenēm

TAVA šovasar piedāvā jaunumu - īpašu tūrisma maršrutu un objektu karti lieliem un maziem ceļotājiem „Atpūta ģimenei ar bērniem Latvijā”, kurā apkopoti 134 apmeklējumu vērti ģimenes tūrisma objekti. Ģimenes kartē iekļauti gan izklaides un aktīvās atpūtas parki, dabas parki un zoodārzi, gan muzeji, darbnīcas un saldumu ražotnes.

Ģimenes tūrisma karte, tapusi kā Latvijas tūrisma nozarē strādājošo sadarbības projekts – karti veidojot, tika uzrunāti visi tūrisma nozarē strādājošie un aicināti iesūtīt savus priekšlikumus ģimenēm draudzīgo tūrisma objektu noteikšanā. 15 kartē ievietotie objekti izcelti īpaši, ar augšup vērsta īkšķa atzīmi, ko noteica TAVA speciālisti iekšējā balsojumā.

Ģimenes tūrisma karte bez maksas pieejama tūrisma informācijas centros visā Latvijā latviešu, krievu un angļu un citās valodās, kā arī lejupielādei TAVA mājas lapā, saitē: http://ej.uz/TAVA_gimenes_karte.

Latvijā vai ikkatrā pilsētā izveidots tūrisma informācijas centrs (TIC), kas sniedz ceļotājiem visu nepieciešamo informāciju, atbild uz neskaidriem jautājumiem un palīdz rast risinājumu dažādās situācijās. Plašais tūrisma informācijas centru piedāvātās informācijas klāsts domāts ne tikai ārzemju ceļotājiem, bet arī vietējiem Latvijas atklājējiem, jo visa informācija un vērtīgas norādes maršrutu izvēlē pieejamas arī latviešu valodā.

Atklāj Latviju no jauna kopā ar labās gribas vēstnešiem

Turpinot rudenī un ziemā uzsākto tradīciju, arī pavasara un vasaras posmā Latvijas atklāšana notiks kopā ar labās gribas vēstnešiem, kas video stāstos iepazīstinās ar īpašām Latvijas vietām un aicinās ceļotājus izbaudīt katram gadalaikam piemērotākās un aizraujošākās izklaides un atpūtas iespējas visos Latvijas reģionos un galvaspilsētā. Kampaņas vēstneši, kas ir Latvijā dzīvojoši ārzemnieki vai latvieši, kuri atgriezušies mājās pēc ilgākas prombūtnes, liks paraudzīties citām acīm uz jau zināmām Latvijas vietām.

Jadviga Neimane, „Atklāj Latviju no jauna!” Zemgales pavasara vēstnese video stāstā aicina atklāt Tukumu un Tukuma apkaimi, kā arī Ķemeru Nacionālo parku. Jadviga Neimane ir lietuviete, kura Latvijā dzīvo jau no 1986. gada. Pa šo laiku Jadviga ir atklājusi Latviju, arvien vairāk izpratusi šo zemi un cilvēkus, un ļoti to iemīlējusi. Latvijai un Lietuvai ir daudz tuvu un līdzīgu lietu, iespējams, tieši tādēļ Jadviga Latvijā jūtas kā mājās. Šobrīd Jadviga Neimane strādā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā un pieliek savu roku Latvijas eksporta veicināšanā.

„Atklāj Latviju no jauna!” pavasara vēstnese no Vidzemes puses ir Liene Ločmele, kura video stāstā aicina atklāt Valmieru no jauna, apskatot gan aktīvās atpūtas iespējas, gan pilsētas tūrisma objektus. Liene Ločmele ir dzimusi un augusi Valmierā, bet pirms gada pēc prombūtnes ārpus Latvijas atgriezusies dzimtajā pilsētā. Liene strādājusi Īrijā, studējusi maģistrantūrā Somijā un doktorantūrā ASV. Liene Ločmele ir komunikācijas zinātņu pasniedzēja Vidzemes Augstskolā.

Tomašs Jundo ir kampaņas labās gribas pavasara vēstnesis no Rīgas, kurš video stāstā dalās ar savām īpašajām vietām Rīgā. Tomašs ir dzimis Lietuvā, mazā pilsētā netālu no Viļņas, bet pēc tautības ir polis. Studiju laikā Tomašs saticis savu nākamo sievu – latvieti. Apprecējušies Lietuvā un pārcēlušies uz Latviju un šeit dzīvo jau piekto gadu. Tomašs ir web dizainers, kura darbu lokā ir arī Rīgas nozīmītes izstrādāšana sociālajam tīklam Foursquare.

Latgales puses labās gribas vēstnesis Aivars Mackevičs ir dzimis pie Sivera ezera, un tur sākas arī vēstneša video stāsts, kas turpinās pie Rāznas ezera, Sauleskalnā, Šķaunē, Andrupenē, Dagdā un citos Latgales punktos. Aivars ir Latgales patriots – tāds bijis vienmēr, arī dodoties studēt uz Vāciju, lai iegūtu zināšanas, kuras vēlāk atvest atpakaļ uz Latgali. Vienmēr sasveicinoties saka „Vasals!”, kas latgaliski nozīmē – „Sveiks!”.

Zviedrs Peo Jonssons ir pavasara vēstnesis no Kurzemes, kura video stāsta pieturas punkti ir Kolka un Kurzemes piekrastes ciemati, Kurzemes pilsētas – Valdemārpils, Sabile, Dundaga, Pedvāle un citas. Peo savulaik bieži viesojies Latvijā un Baltijas valstīs, strādājot tūrisma attīstības projektu ietvaros, iemīlējis Latviju un apmeties uz dzīvi Pūrciemā, Kurzemē.

Informācija par „Atklāj Latviju no jauna!” pavasara vēstnešiem, kā arī vairāk informācijas par vēstnešiem un to video stāsti skatāmi mājas lapā: http://www.atklaj-latviju.lv.

Tūrisma attīstības valsts aģentūras rīkotā kampaņa „Atklāj Latviju no jauna!” uzsākta 2012.gada novembrī ar mērķi aicināt iedzīvotājus gada laikā vairāk apceļot un iepazīt Latviju, ceļot visos gadalaikos. Tās ietvaros labas gribas vēstneši video stāstos dalās sajūtās par viņuprāt skaistākajām vietām dažādos Latvijas reģionos – Rīgā, Vidzemē, Zemgalē, Latgalē un Kurzemē. Video stāsti ir sadalīti četros posmos, saskaņā ar gadalaikiem un tūrisma produktiem.

Kampaņa ilgs līdz 2013. gada rudenim, un tās idejas autors un īstenotājs ir reklāmas aģentūra „The Matter”.

Informācija par „Atklāj Latviju no jauna!” un kampaņas aktualitātes pieejamas mājas lapā http://www.atklaj-latviju.lv un sociālo tīklu lapās - http://www.draugiem.lv/atklajlatviju un http://www.facebook.com/atklajlatviju.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV