Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Jūnijā Jūrmalā notiks Somijas kultūras dienas

LETA, 24.05.2007. 09:40

No 12.jūnija līdz 16.jūnijam Jūrmalā 12.reizi notiks Somijas kultūras dienas, kuru laikā paredzētas izstādes, koncerti un tikšanās.
Jūnijā Jūrmalā notiks Somijas kultūras dienas
Somijas kultūras dienas ar svētku koncertu svinīgi tiks atklātas 12.jūnijā plkst.17 Jūrmalas mūzikas vidusskolā, kur koncertēs somu vokālais ansamblis "Huuma", Jūrmalas mūzikas vidusskolas audzēkņi un folkloras ansamblis "Mare".

13.jūnijā plkst.18 Kauguru kultūras namā atklās Jūrmalas mākslinieku izstādi "Variācijas par Somijas tēmu", kurā Somijas tematikai veltītos darbus rādīs 12 Jūrmalas mākslinieki - gleznotāji Maira Veisbārde, Andrejs Ģērmanis, Olita Gulbe, Dzintars Adienis, Zita Sudņika, Inese Ziemele, Jānis Veiss, tēlnieks Andris Bērziņš, grafiķe Kristīne Belte, keramiķes Inese Āboliņa un Edīte Zvagule, ādas māksliniece Ilda Sīlis.

Izstādes atklāšanā piedalīsies somu vokālais ansamblis "Huuma", kura repertuārā ir ne tikai somu, bet arī pasaulē populāras dziesmas un melodijas.

Savukārt 14.jūnijā plkst.11 Dubultu bērnu bibliotēkā paredzēts jautrs priekšnesums "Atdosim zirgam brilles" pēc somu bērnu grāmatas motīviem.

Tradicionāli pilsētas bibliotēkās varēs iepazīties ar dažādas tematikas somu literatūras izstādēm.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV