Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Somijā nepieredzēti liela interese par Latviju

tava.gov.lv, 22.05.2007. 12:15

Tūrisma gadatirgū ”Matka 2007” piedzīvota negaidīti liela interese par tūrisma iespējām mūsu valstī. Šogad starptautiskais tūrisma gadatirgus „Matka,” kas tulkojumā nozīmē Ceļojums, pārspēja visu iepriekšējo gadu rekordus gan apmeklētāju, gan dalībnieku skaita ziņā.
Izstādi pameklēja 86 tūkstoši interesentu, kas ir par 9,5 procentiem vairāk nekā pērn. Uz izstādi bija akreditēti 1400 mediju pārstāvji.

Tūrisma gadatirgū piedalījās 24 viesmīlības un tūrisma kompānijas no Latvijas, kas ir uz pusi vairāk nekā pērn. Lielu popularitāti iemantoja mūsu čellu trio „Melo - M”, kas sniedza koncertu gan pie Latvijas stenda izstādē, gan svinīgajā pieņemšanā mūsu valsts vēstniecībā.

Starptautiskā tūrisma gadatirgus ietvaros notika arī preses konference, kurā dalībvalstu pārstāvjiem tika dota iespēja tikties ar somu žurnālistiem. Latvijas pārstāvji tikās ar šī gada „Matka” sponsoru, tūrisma žurnāla MONDO galveno redaktoru un žurnālistiem, lai pārrunātu iespējas veidot materiālus par aktīvo, ekstrēmo un atpūtas tūrismu Latvijā.

Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) direktors Uldis Vītoliņš: „Latvijas tēla atpazīstamības veicināšana Somijā ir ļoti nepieciešams solis, jo Somijas tirgum ir ievērojams attīstības potenciāls. Statistikas dati liecina, ka somi no Baltijas valstīm šobrīd visvairāk apmeklē tieši Latviju, interese par Igauniju ir mazinājusies. Tādēļ šī izstāde bija lieliska iespēja pavēstīt par Latvijas unikalitātēm.”

Latvijas tūrisma informācijas biroja Helsinkos direktore Inguna Žīgure atzīst, ka mūsu valsts stendam izstādē šogad tika pievērsta ļoti liela uzmanība. Tūrisma profesionāļi, žurnālisti un citi izstādes apmeklētāji ļoti interesējās par Rīgas jūgendstila apbūvi, kā arī atpūtas, tūrisma un sportošanas iespējām mūsu valstī.

„Jāatzīst, ka tieši „Melo - M” dalībnieku atraktivitāte un lieliskais muzikālais izpildījums aicināja daudzus izstādes apmeklētājus aizdomāties par iespēju atbraukt uz Latviju,” piebilst Inguna Žīgure.

TAVA pērn noslēdza līgumu par sadarbību ar čellu trio „Melo-M”, kas paredz grupas dalību lielākajos tūrisma gadatirgos, pārstāvot Latviju. Tādejādi simboliski tiek prezentēts Latvijas sauklis – zeme, kas dzied.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV