Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Ieskaties, kurp doties zelta rudens meklējumos!

Easyget.lv, 10.10.2013. 11:32 | komentāri (1)

Rudens jau pieteicis sevi visā krāšņumā. Ik gadu aktīvās atpūtas un ceļošanas mīļotāji pulcējas skaistākajās Latvijas vietās, lai tvertu elpus aizraujošas ainavas, sākot no nelielās Mazsalacas līdz aizrautīgajai Siguldai.
Ieskaties, kurp doties zelta rudens meklējumos!

Lai noskaidrotu, kur šogad vislabāk doties izbaudīt zelta lapkriti, piedāvājam gleznaināko Latvijas vietu ceļvedi, atgādinot gan tradicionālas pieturvietas, gan pievēršot uzmanību kam neierastākam.

Skaņākalna dabas parks

Mazsalacas Skaņākalna dabas parks ir pietura ik vienam krāšņā rudens meklētājam. Unikālais dabas skaistums stiepjas 3 km garumā. Šeit izstaigājamas latviešu tautas stiprinieka Kurbada taka, kurā iespējams sastapt 50 dažādus teiksmainus pasaku varoņus. Drosminiekiem iesakām apmeklēt arī 14 m garo Velnu alu un Neļķu klintis, no kurām paveras apbrīnojami Salacas ielejas skati. Bet skaistāko zelta lapkriti iespējams notver tieši pie Skaņākalna klints, kas pazīstama ar savu neparasti skaidro atbalsi.

Iesakām neaizmirst apmeklēt arī citas Mazsalacas ievērojamakās vietas – Lībiešu upuralas un pilskalnu, Zvejnieku akmens laikmeta kapulauku, Pujēnu svētlauku un Vīkšēnu pilskalnu.

Vairāk informācijas šeit

Ķemeru Nacionālais parks

Ķemeru nacionālais parks ietver vairākas dabas takas - Slokas ezera pastaigu taka, Lielā Ķemeru tīreļa laipa, Kaņiera pilskalna taka - un skatu torņus, no kuriem paveras skaistākās rudens ainavas.

Par parka unikālu objektu tiek uzskatīts tā teritorijā esošais Ķemeru tīrelis, kas zināms kā viens no lielākajiem sūnu purviem Latvijā.

Sev vēlamo maršutu atradīs jebkurš Ķemeru Nacionālā parka apmeklētājs - gan kājamgājējs, gan autobraucēji, pateicoties septiņiem dažādiem maršutiem, kas pielāgoti katram apmeklētāju veidam. Piemēram, tiem, kas nesteidzīgi vēlas baudīt rudens krāšņumu, iesakām izmantot nūjošanas un dabas izziņas taku, kas stiepjas 3, 5 km garumā.

Vairāk informācijas šeit

Līgatnes dabas takas

Viena no skaistākājam vietām jebkurā gadalaikā atrodama Gaujas nacionālājā parkā. Tiem, kas rudeni vēlas noķert īpaši spilgtu, iesakām doties pastaigā pa Līgatnes dabas takām. Gaujas krasts, meži, savvaļas dzīvnieki, putnu dziesmas – tik bagātīgu ainavu iespējams baudīt pastaigā pa 5 km garo maršutu. Takas piemērotas gan nesteidzīgiem atpūtas baudītājiem, gan aktīvākajiem, piedāvājot iespēju pārvietoties gan ar velosipēdiem, gan zirga mugurā.

Visskaistāko rudeni iespējams tvert tieši pie Gaujas krastiem, kur klintis ir apveltītas ar īpašu neparastu skaistumu.

Vairāk informācijas šeit

Dabas taka “Zaņas līkloči”

Rudens meklētājiem, kuriem patīk doties tālākos ceļojumos, iesakām doties uz Saldus novadā esošo Zaņas pagastu, kur skaistākās ainavas rodamas dabas takā “Zaņas līkloči”. Taka stiepjas 4,5 km garumā gar Zaņas upes kreiso krastu, tās apmeklētājus priecējot ar dažādām ainaviski interesantām vietām, piemēram, Liepu krauju, Friča pļavu, Ceru parku un Makšķernieku vārtiem.

Skaistākie skati rodamie upes krastos, kuru daudzveidīgas reljefu formas papildina šajā gadalaikā tik ierastās krāsainās koku lapas, vienojoties apbrīnojamā dabas skaistumā.

Vairāk informācijas šeit

Cēsu vecpilsēta

Cēsu vecpilsētu varētu uzskatīt par ideālu vietu romantiķiem, kas meklē ne tikai zelta rudeni, bet arī laiku divatā.

Par romantisku rudens noskaņu parūpēsies viduslaiku pildsdrupas un pils parks, kurā iesakām sarīkot rudenīgu pikniku. Par īpašo noskaņu rūpēsies parkā veidotie romantiskie tiltiņi un paviljoni, kā arī dīķī graciozi peldošie gulbji.

Vairāk informācijas šeit

12. oktobrī rīdzinieki aicināti ar vilcienu doties lielajā Tautas ekskursijā uz Cēsīm, lai izbaudītu vairāk nekā 800 gadu senās pilsētas atmosfēru un daudzveidīgo atpūtas piedāvājumu krāsaino lapu rotā.

Dzegužkalns

Tiem, kas rudeni vēlas izbaudīt galvaspilsētā, iesakām doties uz Iļģuciemu un vērot krāšņo zelta lapkriti Dzegužkalnā.

Skaistas ainavas dabas mīļotājiem piedāvā Dzegužkalna parks, kas veidots ainaviskā stilā. Šķiet, ka ejot cauri parkam, zelta rudens virmo uz katra stūra, gan krāsainajās lapās uz celiņiem, gan zaļi košajos apstādījumos.

Pēc mierīgās pastaigās iespējams baudīt arī kafiju kalna galā nelielajā kafijas paviljonā, sniedzot īpaši mājīgu sajūtu un ikvienu sasildot.

Vairāk informācijas šeit

Ventspils

Viena no tūristu iecienītākajam pilsētām - Ventspils ir apveltīta ar īpaši krāšņu dabas skaistumu, ko papildina pilsētas daudzveidīgās ziedu skulptūras.

Rudens lapu rota īpaši krāšņi ir iekrāsojusi pilsētas Vecpilsētas centru, kur šaurās ieliņas aizvien glabā kultūrvēsturisku auru, bet vēl spilgtāk izceļas Jaunpilsēta, kas ir krāšņi ziedoša, veldzējošiem parkiem un stūrklakām bagāta.

Aktīvākajiem atpūtniekiem pilsēta piedāvā braucienu ar šaursliežu dzelzceļa "Mazbānīti" vai velodrezīnu. Īpašas sajūtas radīs brauciens ar kuģīti "Hercogs Jēkabs".

Vairāk informācijas šeit

Tērvetes dabas parks

Viena no brīnišķīgajam vietām, kur doties rudenī, ir teiksmainā Tērvete. Tā ir lieliska atpūtas vieta gan ģimenēm ar bērniem, gan draugu pulkam.

Īstu fantāzijas pasauli un krāšņu dabas skaistumu piedāvā Tērvetes dabas parks, kur var sastapt tādus pasaku tēlus kā Sprīdīti, Lutausi, Princesi, Meža Ķēņiņu, Sīkstuli u.c.

Zaļie priežu meži, Gulbju ezers, varenie pilskalni, eksotiski savvaļas dzīvieki, neparasti augi – to visu iespējams izbaudīt pastaigā pa pasakainajām Tērvetes dabas takām.

Tiem, kas vēlas nesteidzīgi apjūsmot dabas skaistumu, piemēram, makšķērējot, iespējams iznomāt laivu.

Vairāk informācijas šeit

Sigulda

Viena no visskaistākajām Latvijas pilsētām ir Gaujas senleju ieskautā Sigulda. Tā pārsteidz ikvienu ar elpu aizraujošām ainavām, maģiskām pilīm, spilgtām aktivitātēm un kultūrvēsturiskiem objektiem. Visbiežāk tieši Sigulda kļūst par galamērķi zelta rudens meklējumos.

Dabas skaistumu iespējams baudīt no Gaujas senlejas nogāzēm un Gleznotāja kalna, riteņbraucienā vai pastaigā pa Serpentīna ceļu, vēl iespaidīgāks skats uz zelta lapkriti paveras braucienā ar gaisa trošu vagoniņu un no Sigulda pilsdrupu skata torņa.

Drosmīgākie Siguldas apmeklētāji var rudeni baudīt lidojumā ar “Aerodium”, piedzīvojuma parkā “Tarzāns” vai braucienā bobslejtrasē.

Vairāk informācijas šeit

Kurp Tu iesaki doties baudīt rudens krāsu bagātību?

Foto: Jānis Romanovskis, www.gribuvasaru.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV