Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Pasaules skaistāko pilsētu TOP 10

Easyget.lv, 15.10.2013. 14:43

Gleznainas vietas, ievērojama viduslaiku arhitektūra, neaprakstāms dabas skaistums – no burvīgās Briges līdz unikālajai Venēcijai. Ik gadu miljoniem tūristu dodas savā sapņu ceļojumā, lai sajustu dzīves garšu un aptvertu pasaules neizsīkstošo skaistumu.
Pasaules skaistāko pilsētu TOP 10

Piedāvājam ieskatīties pasaules skaistāko pilsētu TOP 10 un izvēlēties savu sapņu galamērķi!

Brige

Viena no pasaules skaistākajām pilsētām ir Brige, kas atrodas Beļģijas rietumos. Lai gan pilsētiņa ir pavisam neliela, tai piemīt viduslaiku neaprakstāmais skaistums. Gotikas un baroka laika pieminekļi, romantiski bruģētās ielas un pilsētai cauri tekošais kanāls – tas viss apvienojumā atgādina par kādu neaprakstāmu vietu no apburošas pasakas.

Nav brīnums, ka Brige ir viena no Eiropas visvairāk apmeklētajām pilsētām. Lai gan klusa un neliela, tā ir iekārojusi tūristu sirdis ar krāšņo un pārsteidzošo arhiketūru, kuru ieskauj ovāla veida kanāls, padarot Brigi par vienu no burvīgākajām pieturvietām pasaulē.

Budapešta

Krāšņa pilsēta ar jaunības atmosfēru - Budapešta ir rezultāts, kas radies, apvienojoties trim pilsētām. Piepildīta ar baroka un gotikas laika pieminekļiem, neo-renesanses ēkām un apburošiem tiltiem, pilsēta prot radīt īstenu 19.gadsimta romantisko noskaņu.

Viena no pilsētas ievērojamākajām vietām ir monumentālais Ķēžu tilts, no kura paveras brīnišķīgs skats uz pilsētas neaptveramo skaistumu. Savukārt īstu viduslaiku piemēru sniedz Zvejnieku bastions, kas ir celtne Pils kalnā. Pilsētas skaistums un ainavu harmonija ik vienam tās apmeklētājam liks piedzīvot krāšņas emocijas.

Florence

Pazīstama kā renesanses un Toskānas dzimšanas vieta, tā ir vilinoša un romantiska pilsēta, kuru ik gadu apmeklē miljoniem tūristu. Florence ir arī mājvieta daudziem lielākajiem mākslas dārgumiem pasaulē. Savu plašo māksliniecisko mantojumu pilsēta ir saglabājusi gan muzeju kolekcijās, gan ārpus ēku sienām.

Florencē māksla mīt ik uz katra soļa – skaistas pilis, torņi un kupoli, romantiski tilti un ievērojami kalni - tas viss padara Florenci par vienu no pārsteidzošākajām pilsētām pasaulē. It īpaši baudāma tā ir pēcpusdienā, kad saulriets iekrāso ēkas, atklājot pilsētas skaistumu visā krāšņumā.

Amsterdama

Brīnišķīgi kanāli, parki un arhitektoniskais skaistums piešķir pilsētai īpašu relaksējošu šarmu. Pilsēta ir piemērots galamērķis tiem, kuri vienkārši vēlas baudīt dzīvi bez burzmas un ikdienas steigas.

Amsterdama aizrauj ar savu romantiku, gleznaini bruģētajām ielām un eleganto arhitektūru. Pārsteidzošāka lieta par pilsētu ir fakts, ka katru ēku, kas atrodas pilsētā, var klasficēt kā pieminekli – dzīvokļus, birojus, kafejnīcas, restorānus un pat bordeļus. Tie visi kopā veido estētisku vienotību, kas ierindo Amsterdamu skaistāko pasaules pilsētu sarakstā.

Riodežaneiro

Saukta par “brīnumaino pilsētu”, Riodežaneiro piedāvā elpu aizraujošas ainavas un dabas skatus. Jūs varat atpūsties uz baltām smiltīm pludmalē vai pilnībā izbaudīt pilsētas krāšņo naktsdzīvi – dejas uz ielām vai daudzos festivālus, kas notiek visa gadu garumā.

Riodežaneiro tiek uzskatīta par vienu no visskaistākajam vietām pasaulēm dabiskā skaistuma dēļ. Atlantijas okeāna pludmales mijas ar moderniem pilsētas kvartāliem, apbrīnojumu arhitektūru un iespaidīgajiem debesskrāpjiem.

Visapburošāko skatu var notvert no Korkovado kalna, kas paver ainavu uz visu pilsētu – zaļa tropu greznība sajaucas ar zilu okeānu, apliecinot, ka tā patiešām ir “brīnumaina pilsēta”, kā to sauc vietējie.

Lisabona

Portugāles galvaspilsēta ir pārbagāta ar mūsdienu kultūru – modernās mākslas muzeji, gleznaini dārzi un burvīgas ainavas. Tā ir vieta, kas pat tūristiem liks justies kā mājās.

Krāšņi izvietota uz vairākiem pakalniem, Lisabona ir skaista jebkurā gadalaikā, kļūstot par vienu no tūristu iecienītākajiem galamērķiem. Tā ir pilsētā, kura ik uz katra soļa piedāvā elpu aizraujošus skatus. Par to galvenokārt rūpējas krāsainās un gleznainās ielas, pasteļu krāsas vai flīžu pārklātās ēkas, melanholiskā mūzika un pasaku pilis.

Prāga

Pazīstama kā pilsēta ar tūkstošs smailēm, Prāga ir pārpilna ar iespaidīgiem, skaistiem vēsturiskiem pieminekļiem. Vēstures aura ir jūtama uz katra soļa – tilti, kas šķērso Vitavas upi, Vecpilsētas laukums, bruģētās ielas un pilsētā valdošā atmosfēra padara pilsētu par īstu pasaku zemi.

Pilsētas pievilcību veido kultūra, mūzika un neskaitāmās baznīcas, tā tūristu acīm kļuvusi par vienu no burvīgākajam vietām, kur vienlaikus uzladēt enerģiju un rast harmoniju.

Parīze

Viena no visu laiku romantiskakajām vietām nenoliedzami ir Francijas sirds – Parīze. Pilsētas neaptveramais skaistums rodams mākslā, kultūrā, kulinārijā, mūzikā, muzejos un pārsteidzošajā arhitektūrā.

Parīze ir patiesi ļoti atvērta un viesmīlīga pilsēta, kas izstaro enerģiju un kuru ik gadu savos ceļamērķos iekļauj īsteni romantiķi. Visapmeklētākas vietas pilsētā ir krāšņais Eifeļu tornis, Luvras muzejs, Parīzes dievmātes katedrāle, Triumfa arka… Sarakstu varētu turpināt bezgalīgi, bet skaidrs ir viens – Parīze liek sevi iemīlēt pilnībā, sākot no bruģēto ielu skaistuma līdz neaptveramajiem Elizejas laukiem.

Roma

Viena no skaistākajām pasaules vietām ir romantiskā Roma, kura piedāvā plašu kultūras sortimentu, sākot no antīkām celtnēm beidzot ar krāšņo Romas amfiteātri Kolizeju. Pilsēta ir izdaudzināta ar savām stūklakām un ūdenskratuvēm.

Par pilsētas romantisko gaistno gādā Trevī strūklaka, Siksta kapela, Vatikāns un daudzas citas apburošas vēsturiskas vietas. Tā ir viena no gleznainākajām pilsētām pasaulē, kura ir piepildīta ne tikai ar burvīgu arhitektūru un apskates objektiem, bet arī ar vienkāršību, kas spēj aizraut jebkuru tās apmeklētāju.

Venēcija

Venēcija - “Tilta pilsēta”, “ūdens pilsēta”, “kanālu pilsēta”… tās nosaukumi ir nebeidzami, bet visus tos perfekti apvieno tikai viens “Skaistākā pilsētā, kas uzcelta”.

Venēcija ir kā īsts mākslas darbs, kurā apvienojas renesanses, bizantijas, gotikas un baroka stils, radot maģisku pilsētas ainavu. Viena no visapburošākajam pieredzēm ir brauciens gondolā pa pilsētas Lielo kanālu, tverot neticami aizraujošu un burvīgu ainavu.

Venēcija ir vieta, kura nav salīdzināma ar citām – noslēpumainās ieliņas, kas vijas cauri visai pilsētai, rada bezgalīgus labirintus, liks jūsu pastaigām ritēt stundām ilgi un nenogurt. Tieši tāpēc Venēcija ir tūristu visiemīļotākais galamēŗkis.

Foto: Pasaules skaistākā pilsēta - Venēcija. Foto © flickr.com/ Jose Gonzalez

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV