Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Trakulīgas latviskās tradīcijas izstādē "Balttour 2014"

Easyget.lv, 21.01.2014. 16:23

Ar jautrām budēļu izdarībām – ciemošanos, maskošanos, mielošanos un bluķa vilkšanu – izstādē "Balttour 2014" no 7. līdz 9. februārim Ķīpsalā tiks ieskandināta Meteņdiena.

"Tuvojas pavasara gaidīšanas svētki – Meteņi, tāpēc visiem "Balttour 2014" dalībniekiem un apmeklētājiem piedāvāsim iet budēļos. Būsim skaļi, jautri un atraktīvi, jo viesmīlība un pozitīvisms ir veiksmīga tūrisma biznesa atslēga!" uzsver Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Izglītības un informācijas nodaļas vadītājs Igors Ziemelis.

Ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties vienā no latviešu senākajām tradīcijām – bluķa vilkšanā. "Tāpat kā mūsu senči vilka bluķi no sētas uz sētu, mēs to vilksim pa izstādes abām hallēm, tādējādi gan pārsteidzot ārzemju viesus, gan savācot visas likstas un nebūšanas, kas bijušas aizvadītajā gadā. Pēc tam bluķis tiks simboliski sadedzināts un līdz ar to arī visas pagājušā gada nelaimes," atklāj Igors Ziemelis.

Lai pilnībā izbaudītu senās tradīcijas, rituāla dalībnieki tiks aicināti maskoties – ietērpies košās un interesantās maskās, piemēram, pārģērbties par dzērvi, nāvi vai iejusties lāča ādā, kā arī apbruņoties ar mūzikas instrumentiem, katliem, pannām, koka karotēm, katla vākiem, veļas dēļiem... Jo budēļos iešana nozīmē arī trokšņa sacelšanu visapkārt!

Bērni kopā ar vecākiem Brīvdabas muzeja ekspozīcijā tiks aicināti veidot dažādas maskas, dejot jautro "nāves" vai brašo "lāča" deju, dziedāt, iet senās rotaļās un iesaistīties citās trakulīgās aktivitātēs latviskās tradīcijās.

Kā ziņots, no 7. līdz 9. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks izstāde "Balttour 2014”, kas aicinās izmēģināt jaunās tūrisma sezonas labākos un izdevīgākos piedāvājumus Latvijā, Baltijā un visā pasaulē. Izstādes divās hallēs "Apceļo Latviju!" un "Atklāj pasauli!" varēs apskatīt vairāk nekā 450 stendus, kuros savus aktuālākos piedāvājumus prezentēs ap 700 tūrisma uzņēmumu no Latvijas, Itālijas, Izraēlas, Krievijas, Slovākijas, Spānijas, Taizemes, Turcijas, Tunisijas, Ukrainas, Ungārijas, Uzbekistānas, Vjetnamas, Ganas un citām tikpat kolorītām valstīm. Vairāk: www.balttour.lv

Darba laiks:
7. februārī plkst. 10.00–19.00
8. februārī plkst. 10.00–18.00
9. februārī plkst. 10.00–17.00

Biļešu cenas:
Profesionāļu laikā – EUR 12 (7. februārī 10.00–13.00)
Pieaugušajiem – EUR 5
Skolēniem, pensionāriem – EUR 3,50
Ģimenes biļete (2 + 1) – EUR 10, ja ir vairāk bērnu – EUR 1,50 (par katru).
Bērniem līdz 7 g. v. – bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV