Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Pērn pieaudzis apmeklētāju skaits Rīgas Tūrisma informācijas centros

Easyget.lv, 21.02.2014. 16:12

Aizvadītājā gadā trīs Rīgas Tūrisma informācijas centrus (RTIC) ir apmeklējuši 242 996 cilvēki, kas ir par 7% vairāk nekā šajā pašā periodā 2012.gadā, liecina Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) apkopotā informācija. Vislielākais pieaugums bijis periodā no maija līdz jūlijam un decembrī.

Pērn lielākā daļa apmeklētāju bijuši no Krievijas un NVS valstīm, Vācijas, Spānijas, Portugāles, Francijas, Somijas, Itālijas, Lielbritānijas, Zviedrijas un Latvijas.

Iepriekšējos gados visvairāk klientu ir bijis augustā, taču 2013.gadā lielākā aktivitāte bijusi jūlijā, kad Rīgas TIC tika apkalpoti 42 512 cilvēki. Tas skaidrojams ar starptautiskās regates The Tall Ship Races norisi Rīgā, kas pulcēja tūkstošiem pilsētas viesu no dažādām pasaules valstīm.

Lielākais vienā dienā apkalpoto klientu skaits pērn sasniedza 1824 cilvēkus.

“Visbiežāk apmeklētājiem Tūrisma informācijas centros esam snieguši konsultācijas par apskates objektiem Rīgā, ekskursijām, ēdināšanas pakalpojumiem, pasākumiem, Rīga 2014 pasākumiem un sabiedriskā transporta maršrutiem. Tāpat pērnā gada nogalē un šī gada sākumā tūristi interesējās par iespēju iegādāties eiro starta komplektu. Būtiski, ka RTIC apmeklē arī Rīgas un Latvijas iedzīvotāji, interesējoties par dažādiem pasākumiem un to programmām. Mūsu novērojumi liecina, ka tas notiek diezgan laicīgi – 2 līdz 3 nedēļas pirms pasākuma,” piebilst Rīgas Tūrisma informācijas centru vadītāja Sabīne Markus.

Informācija par Rīgas pilsētas tūrisma piedāvājumu tiek sniegta Rīgas TIC Rātslaukumā, Līvu laukumā un Rīgas Starptautiskajā autoostā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV