Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Kino, taureņi un ekskursijas maija brīvdienās Līgatnē

Easyget.lv, 28.04.2014. 13:21

Kā jau ierasts, maijā Latvijā sākas tūrisma sezona, un arī šogad agrā pavasara modinātie tūristi tiks gaidīti Līgatnē ar svētku piedāvājumu.
Kino, taureņi un ekskursijas maija brīvdienās Līgatnē

Ja ceļu uz Līgatni vai mājupceļu plānosiet pāri Gaujai, Līgatnes pārceltuve no 1. maija strādās ilgāk: no plkst. 8:00 līdz pat plkst. 20:00. Tāpat pavasara sezonu ar papildus individuālajām ekskursijām uzsāks Līgatnes slepenais bunkurs. Visās maija brīvdienās no 1. līdz 5. maijam un turpmāk katru sestdienu un svētdienu bunkura gids Jūs gaidīs plkst. 12:00, 14:00 un 16:00. Arī Līgatnes papīrfabrikas strādnieku ciematiņa gidi maija brīvdienās Jūs gaidīs katru dienu plkst. 13:00 Līgatnes tūrisma informācijas centrā, lai dotos ekskursijā pa Līgatnes pagrabu alām un takām.

Dodoties pastaigā pa Līgatni, vērts ielūkoties arī kultūras namā, kas celts jau 19. gadsimta nogalē un ir ne tikai senās papīrfabrikas vēstures liecinieks, bet šobrīd arī mājvieta izstādei „Raibie taureņi”, kur iedvesmu varēs gūt daudzās Latvijas rokdarbnieces, jo izstādē apkopoti dažnedažādās tehnikās darināti taureņi, kas atceļojuši no tuviem un tāliem Latvijas novadiem. No 1. līdz 5. maijam izstādes darbalaiki būs no plkst. 10:00 līdz 16:00.

Savukārt 4. maijā- Latvijas Neatkarības deklarācijas pieņemšanas dienā- aicinām uz latviešu KINO DIENU Līgatnē. Plkst. 11:00 bērniem būs iespēja noskatīties jaunākās filmu studijas „Animācijas brigāde” filmiņas, plkst. 12:00 aicinām ielūkoties kādas neparastas operas tapšanas gaitā dokumentālajā filmā „Tā dullā Strengas dēļ”, bet pievakarē plkst. 17:00 gaidīsim uz jaunās Māra Putniņa un Jāņa Cimmermaņa spēlfilmu „Džimlai Rūdi Rallallā”. Filmas rādīsim uz lielā ekrāna Līgatnes kultūras namā. Ieeja bez maksas. Ielūdz Līgatnes Kultūras un tūrisma centrs.

Visās maija brīvdienās būs atvērts arī Vienkoču parks, Lustūža klints vīnu pagrabiņš, Karošu darbnīca, Līgatnes dabas takas, Pasaku māja un citi mūsu objekti. Vairāk informācijas www.visitligatne.lv

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV