Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Viļņā piektdien vērs durvis "Vichy" ūdens atrakciju parks

LETA, 01.06.2007. 09:57 | komentāri (1)

Viļņā piektdien vērs durvis jaunais "Vichy" ūdens atrakciju parks, kas būs pirmais tematiskais akvaparks reģionā. Tiesa gan, pirmajās trīs dienās to varēs apmeklēt vienīgi ar iepriekš internetā iegādātām biļetēm.
Viļņā piektdien vērs durvis "Vichy" ūdens atrakciju parks

Polinēzijas salu tēmai veltītajā akvaparkā investēti 72 miljoni litu (14,7 miljoni latu), parka tematiskās ievirzes izveidei vien atvēlot septiņus miljonus litu (1,4 miljonus latu). Par šo projekta daļu gādājusi Spānijas kompānija "Amusement Logic".

Pēc šīs kompānijas ieceres un konsultējoties ar Polinēzijas kultūras centru Havajās, parka iekārtojumā bagātīgi izmantoti Polinēzijas kultūras atribūti.

Akvaparkā pastāvīgi strādās mūziķu un dejotāju grupa no Taiti, kas ne tikai sniegs izrādes parka apmeklētājiem, bet arī mācīs polinēziešu dejas un rotaļas.

Grupas vadītājs Tanapupa Teofils Silpiss ceturtdien preses konferencē sacīja, ka priecājas par iespēju Lietuvas iedzīvotājus iepazīstināt ar savas tautas kultūru.

Kā pastāstījis "Vichy" ūdens atrakciju parka ģenerāldirektors Sauļus Budrevičs, paredzams, ka gada laikā parks uzņems aptuveni 400 000 apmeklētāju, no tiem apmēram 30% varētu būt tūristi. Vienlaicīgi parkā varēs uzturēties līdz 1500 apmeklētājiem. Ik divus gadus iecerēts atvērt vēl pa vienai jaunai atrakcijai.

Šobrīd parkā pieejamas deviņas nobraucienu trases un 280 kvadrātmetrus liels baseins, kurā iespējams sacelt pusotru metru augstus viļņus. Galvenā atrakcija, kas nosaukta par Maoru kliedzienu un darbojas pēc svārsta principa, ir 15 metrus augsta.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV