Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Vai neglītais ir skaists?

Dizaina Studija, 16.01.2009. 11:24

Atbildi uz šo jautājumu un vēl daudz ko citu lasi žurnāla "Dizaina Studija" jaunākajā numurā.
Vai neglītais ir skaists?

Žurnāls “DIZAINA STUDIJA” Nr. 7 (17) janvāris / februāris 2009
 
Numura tēma
Vai neglītais ir skaists?

JAUNS KONKURSS
Aicinām piedalīties “Dizaina Studijas” konkursā - “Dizains taupībai 2009”.
Par konkursa noteikumiem un pietiekšanos vairāk lasiet žurnālā un “Dizaina Studijas” mājaslapā www.dizainastudija.eu.

Jaunajā numurā lasi:

APTAUJA 4x4
PVN likmes paaugstinājums un paredzamās sekas grāmatniecībā.
Pārdomās dalās Artis Ērglis (“Zelta grauds”), Inese Zandere (“liels un mazs”), Reinis Tukišs (“1/4 Satori”) un Laima Slava (“Neputns”).

NOTIKUMI
Latvijas kultūras kanona dizaina saraksta pretendenti; Aleksejs Naumovs un Baiba Lindāne Sentetjēnas starptautiskajā dizaina biennālē, bet Zaiga Gaile Kortreikas interjera biennālē; latviešu “Talka” Berlīnē un kultūrpolitikas ziņas.

VIEDOKLIS
Vai neglītais ir skaists? Atbild LU filosofijas profesore Māra Rubene, LU asociētais profesors Viktors Freibers un arhitekts Miķelis Putrāms.

TĒMA
Sandra Krastiņa viesojas šveiciešu uzņēmumā FREITAG, kas no veciem kravas auto tentiem rada ekskluzīvas somas. Fotogrāfs no Somijas Henriks Dunkers caur fotogrāfijām demonstrē Latvijas “eksotiku”.

RADĪTS LATVIJĀ
Jana Kukaine iepazīstas ar universālā dizaina pielietojumu Latvijā: cik attīstīts mūsmājās ir dizains, kas atvieglo dzīvi cilvēkiem ar īpašajām vajadzībām? Ilze Martinsone portretē Mārci Ziemiņu – jauno censoni, kas uzvarējis “Dizaina Studijas” konkursā “Dizaina izaicinājums 2008”.

TELPA
Kristīne Budže intervē pasaulsslaveno arhitektu Deividu Rokvelu. Ilze Martinsone iepazīstas ar jaunajiem pašmāju arhitektiem, kas eksportējuši sevi uz ārvalstīm izglītības meklējumos jeb – ieskats izstādē “Eksports@home”.

FORMA
Iliana Veinberga apmeklē Eindhovenas Dizaina akadēmijas izlaiduma izstādi, izlūkojot paredzamās dizaina tendences. Sandra Krastiņa ielūkojas vēl tālākos nākotnes paredzējumos un iepazīstas ar Electrolux konkursa DesignLab rezultātiem: kāda būs i-paaudzes mājsaimniecība? 2007. gada DesignLab uzvarētājs bija ungāris, un Anna Iltnere ieskicē dizaina situāciju Ungārijā.

LAIKS
Ilze Martinsone iepazīstina ar ievērojamo latviešu mākslinieku un dizaineru Ansi Cīruli, kuram pagājušais bija 125 gadu jubilejas gads.

DIZAINA PARĀDE
“Dizaina Studija” piedāvā jaunu sadaļu “Dizaina parāde”, kurā bez izvērstiem komentāriem piedāvāsim dizainam atspoguļot to tēmu loku vai pārstāvēto vērtību skalu, kas bijušas būtiskas darbu autoriem. Lasītāja paša ziņā ir salīdzināt, kas no jaunajām tendencēm pelna iedziļināšanos vai kas pārsteidz.

IKDIENAS IKONA
Kurš izgudrojis prezervatīvu?

PIELIKUMS “DIZAINA SKOLA”
Iepazīsim Liepājas mākslas vidusskolu; par problēmām un izaicinājumiem – trīs sarunas ar Rīgas starptautiskās dizaina izglītības konferences dalībniekiem; Kortreikas Interiour Foundation dizaina konkurss; Lielvārdes josta Rūjienā un Eiroparlamentā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV