Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Kā cilvēks kļūst par slepkavu?

Žurnāls GEO, 23.01.2009. 10:02

Atbildi uz šo jautājumu un daudz ko citu lasiet žurnāla "GEO" janvāra numurā.
Kā cilvēks kļūst par slepkavu?

Janvāra numura galvenā tēma – Kā cilvēks kļūst par slepkavu? Izmantojot 3.reiha un Ruandas piemēru, psihologi un filosofi pēta, kas īsti padara ierindas pilsoni par masu slepkavu, kas pamudina cilvēku uz vardarbību un kāda ir ierindas pilsoņu atbildība par aklu klausīšanu vadoņu pavēlēm, apejot vispārpieņemtas morāles un ētikas normas.

To, ka milzīgās humānās katastrofas ir iespējams vērst par labu, uzskatāmi parāda materiāls par Burundi eņģeli - mammu 10 tūkstošiem bāreņu. Megija, riskējot ar savu dzīvību, no Ruandas asinspirts izglābusi tūkstošiem bērnu, kuri tagad, 14 gadus pēc slaktiņa, spēj piedot savu tuvinieku slepkavu pēcnācējiem.

Trauslie ceļinieki  ir stāsts par rekordistu – Ziemeļamerikas monarhu tauriņu, kas, lai sasniegtu ziemas mītni Meksikas plakankalnē, mēro 4000 kilometrus.

GEO janvāra numurs piedāvā arī reportāžas: Sen zudušo civilizāciju liecības – Zemes mistisko vietu fotogalerija, Globālā birokrātija – valsts ierēdņu fotoportrets no Bolīvijas līdz Sibīrijai un izzinošu materiālu Tūkstoš upju spēks par okeāna straumēm, kas regulē visas planētas dzīvības norises.

Savādāks skats uz pasauli.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV