Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Vai viegli būt bomzim?

Kristiāna Lasmane, 03.03.2009. 13:00

Latvijas vēsturē nebijis eksperiments marta „KLUBĀ” – žurnālists Ivars Āboliņš gandrīz nedēļu pavada, dzīvojot uz ielas un pētot, kas sagaida cilvēku, kurā zaudējis gan ģimeni, gan darbu, gan pajumti.
Vai viegli būt bomzim?

„KLUBA” sociālā eksperimenta būtība ir vienkārša – mēģināt saprast kā jūtas cilvēks, kurš pēkšņi nonācis uz ielas un, kuram nav, kur nakšņot. Pašreizējās krīzes apstākļos tas ir īpaši aktuāli, jo līdzīgs liktenis var piemeklē daudzus.

Projekta laikā atklājās šokējoša informācija, ka pretēji publiski sniegtajām ziņām iekļūt Rīgas nakts patversmēs ir ļoti sarežģīti, turklāt vienā no tām notiek ņirgāšanās par atnākušajiem bezpajumtniekiem.

Otrajā projekta daļā žurnālists Ivars Āboliņš devās uz Londonu, kur vairāk nekā nedēļu dzīvoja skvotos – cilvēku patvaļīgi ieņemtās citiem piederošās ēkās. Salīdzinot bez pajumtes palikušo stāvokli Latvijā un Lielbritānijā, var secināt, ka pie mums par dzīves pabērniem domāts netiek un gluži pretēji – no valsts un pašvaldību institūciju puses tiek darīts viss, lai viņu dzīvi padarītu vēl sarežģītāku.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV