Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Iznācis žurnāla "GEO" marta numurs

Žurnāls GEO, 06.03.2009. 13:20

Numura galvenā tēma Darvina Maršruts – evolūcijai pa pēdām. GEO dodas apkārt pasaulei pa  evolūcijas teorijas atklājēja Čarlza Darvina pēdām, atkārtojot viņa leģendāro ceļojumu ar kuģi "Bīgls". Pirmā no trim reportāžas daļām – no Brazīlijas līdz Patagonijai.
Iznācis žurnāla "GEO" marta numurs

Materiālā Pasaules vara – nauda GEO žurnālisti, izsekojot naudas lietošanas vēsturei, meklē atbildi uz jautājumu, kā cilvēce nonāca pie maiņas līdzekļa – naudas, un, pamatojoties uz pētījuma Happiness Economics rezultātiem, pūlas saprast, kurš pār kuru valda – cilvēks pār naudu, vai otrādi.

600 gadus senās papīra locīšanas mākslas origami galvenais pamatlikums skan: aizliegts papīrā izdarīt kau vienu iegriezumu. Par spīti tam, origami meistari prot no vienas lapas izlocīt pat bruņinieku pūķa mugurā. Materiālā Locīšanas ģēniji atradīsi gan šķietami neiespējamu virtuozitāti, gan atbildi uz jautājumu - kas saista origami un kosmosa pētniecību

Elpu aizraujoša reportāža par Bafina salas klintīm un to iekarotājiem – Ekstrēmais alpīnisms. Tā ir ne tikai rāpšanās stāvās, gandrīz spoguļgludās klintīs, tā ir arī nakšņošana teltī, kas piestiprināta pie vertikālas klints sienas, septiņas nedēļas ilga cīņa ar polāriem laika apstākļiem un bīstams un vairākus simtus kilometru garš ceļš pāri aizsalušai jūrai.

Ne mazāk ekstrēma ir krievu fotogrāfa Sergeja Gorškova aizraušanās – viņš fotografē Kamčatkas lāčus. Pats Sibīrijā dzimušais fotogrāfs apgalvo, ka fotomedību laikā baidās tikai par to, vai paspēs nospiest pogu pareizajā brīdī. GEO jaunākajā numurā publicētais Gorškova fotostāsts gan uzskatāmi parāda, ka viņam ir jābaidās arī par savu dzīvību.

Savukārt stāsts Redzēt bez acīm palīdzēs izprast, kā pasauli uztver akls cilvēks.

Savādāks skats uz pasauli.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV