Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Marta „Cosmopolitan” – par pašapziņu

Baiba Kalna, 09.03.2009. 12:37

“Pavasaris tūlīt būs klāt, tāpēc jāuzzied ne tikai dabai, bet arī tev,” ar šādu saukli šomēnes savas lasītājas uzrunā „Cosmopolitan” un piedāvā izvērstu skatījumu uz to, kā celt savu pašapziņu.
Marta „Cosmopolitan” – par pašapziņu

Rubrikā „Patiesie stāsti” šoreiz slavenības – Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa un dziedātāja Liene Šomase, kurām abām nācies uzvarēt mazvērtības sajūtu. Dita stāsta: “Ar pašapziņu ir līdzīgi kā darbu teātrī – ja esmu brīnišķīgi nospēlējusi vienu lomu, tas nedod pilnīgi nekādas atlaides pie nākamās. Līdz ar to nepārtraukti pašapziņas līmenis ir jāuzmana. Ja nedabūju kāroto lomu vai mani nepaņem kādā projektā, visa desmit gadu sūrā darbā sastrādātā pašapziņa pakļūst kaķim zem astes. Šādos brīžos ir vajadzīgs liels spēks, lai nekristu atpakaļ. Apzinos, ka mana pils nav stipra un to vienā mirklī var sagraut pēdējie sīkumi.”

Rakstā „Pašapziņas meistarklase” ir izpētīti biežāk sastopamie zema pašvērtējuma iemesli, kurus komentē psihoterapeite Antra Sloka. Viņa ierāda, kā uz savu rīcību palūkoties no cita skatu punkta, lai pašvērtējums “Es nekas neesmu” mainītos uz “Es esmu daudz ko vērta!”.

Interesentēm par pašapziņas tēmu aizraujošs būs „Kailuma tests”, kurā iespējams saprast, kā justies pārliecinātākai par savu ķermeni, kā arī skaistumkopšanas padomi. Šoreiz – kā uzklāt dienas vai vakara grimu nieka 7 minūtēs. Savukārt slavenās apakšveļas ražotājas „Victoria's Secret” modeles dalās savos slepenajos skaistuma un figūras veidošanas noslēpumos, bet modernai izskatīties palīdzēs jaunākās aksesuāru tendences un stila likumi.

Meitenēm, kurām patīk analizēt attiecības, par to, kā puiša tēva pagātne attiecību veidošanā var ietekmēt arī viņas ģimeni. Apskatīti trīs gadījumi: ja mīļotais savu tēvu nekad nav redzējis; ja viņa tēvam ir bijusi mīļākā; ja tēvs bijis superveiksminieks.

Karstā tēma – kā būt gudrākai par krāpnieku. Pēdējā laikā aktivizējušies cilvēki, kuri ar visdažādākajām metodēm cenšas izvilināt naudu. Atklājam gan šīs metodes, gan to, kā sevi pasargāt.
„Patinsoniāde” jeb viss, kas saistās ar filmas (un romāna ar turpinājumiem) „Krēsla” galveno varoni Robertu Patinsonu, ir skārusi arī Latviju. „Cosmopolitan” viņu ieceļ Holivudas jauno seksa simbolu statusā. Savukārt interneta aptaujas rezultāti liecina, kādas puķes vislabāk no sava mīļotā gribētu saņemt lasītājas. Starp citu, viens vienīgs ziedošas orhidejas zariņš guļamistabu var pārvērst līdz nepazīšanai, tāpēc „Cosmo” piedāvā šo un vēl dažus knifus vilinošai pavasara guļamistabai.

Visbeidzot – pavasaris skāris arī „Cosmo” interneta mājas lapu. www.cosmo.lv tagad iespējams izveidot savu profilu, uzzināt daudz jauna un dalīties ar citām meitenēm savos piedzīvojumos un pārdzīvojumos!

Esi skaista, laimīga un moderna! Lasi „Cosmopolitan”!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV