Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Iznācis žurnāla “Foto Kvartāls” jaunākais numurs

Foto Kvartāls, 01.04.2009. 15:25

Ieskats žurnāla "Foto Kvartāls" Nr. 2(16), 2009. gada aprīļa - maija numura saturā:
Iznācis žurnāla “Foto Kvartāls” jaunākais numurs

Žurnāla ievadrakstā fotogrāfs Arnis Balčus pēta kolektīvo amnēziju Latvijā – mūsu attieksmi pret padomju laika mantojumu un atmiņām. Versija par šo tēmu arī Arņa Balčus darbos no personālizstādes “Amnēzija”, kas skatāmi “Foto Kvartālā”.

Mākslas kritiķe Alise Tīfentāle iepazīstina ar fotogrāfes un leģendārā fotokluba “Rīga” vadītājas Eiženijas Annas Freimanes baleta fotogrāfiju ciklu, analītiski aplūkojot kustības fotogrāfiskā tvēruma nianses. 

Jaunas Latvijas fotogrāfijas vēstures lappuses atšķir fotovēsturnieks Pēteris Korsaks materiālā par latviešu kino fotogrāfu, portretistu un dažādu tehnoloģisku jaunievedumu izgudrotāju Ēriku Fridrihsonu.

Mākslas zinātniece un kuratore Maija Rudovska pēta pazīstamā igauņu arhitektūras fotogrāfa Arnes Māsika daiļradi, atklājot konstruktīvā, racionālā un sistemātiskā pieejā balstīto metafiziku un poētismu.

Fotogrāfe un literāte Krista Burāne piedāvā aizraujošu interviju ar Parīzē dzīvojošo septiņdesmito gadu Ļeņingradas pagrīdes kultūras neparastāko mākslinieku – foto alķīmiķi Valentīnu Mariju Tilu Samarinu.

Fotogrāfe un mākslas zinātniece Jekaterina Vikuļina sarunājas ar fotogrāfu no Novosibirskas Andreju Šapranu par viņa iespaidīgo dokumentālo fotoprojektu “Pasaules mala”, kas tapis, ceļojot pa Dienvidkuriļu salām, Kamčatku un Čukotku.

Vācu fotogrāfa Helmuta Ņūtona 60. – 70. gadu modes fotogrāfijas analizē Helmuta Ņūtona fonda kurators Matiass Hārders. Šī laikposma Ņūtona darbi šobrīd skatāmi Berlīnē, izstādē  “Helmuts Ņūtons. Atlaists”. Savukārt līdz 24. maijam Berlīnē ir apskatāma Annijas Leibovicas darbu retrospekcija “Fotogrāfes dzīve. 1990–2005”.

Pasaules fotomākslas zvaigžņu galerijā iepazīstinām arī ar skandalozās amerikāņu fotogrāfes Diānas Arbusas dzīvi un radošo darbību.

Mākslas tirgus eksperte Marita Batņa piedāvā ieskatu fotomākslas tirgus situācijā pasaulē un Latvijā.

Žurnāla iepriekšējo numuru arhīvs un informācija par žurnāla abonēšanu – mājaslapā internetā www.fotokvartals.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV