Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Iznācis žurnāla „GEO” aprīļa numurs

Žurnāls GEO, 07.04.2009. 13:38

„GEO” aprīļa numuru atpazīsiet pēc fascinējoša blakts tuvplāna uz žurnāla vāka. Tā autors ir Ingo Ārnts – pasaulslavens dabas fotogrāfs, daudzu prestižu balvu autors, kura darbus līdztekus „GEO” publicē arī „BBC Wildlife”, „National Geographic” un citi prestiži izdevumi. Iespējams, šī un citas fotogrāfijas stāstā par blaktīm daudziem liks paskatīties uz  šiem nepelnīti nicinātajiem kukaiņiem pavisam citām acīm un ieraudzīt nevis biedējošus radījumus, bet gan skaistus, filigrānus un perfektus dabas veidojumus.
Iznācis žurnāla „GEO” aprīļa numurs

Ne mazāk izteiksmīgas ir fotogrāfijas, kas tapušas Pakistānā pie Afganistānas robežas, kur valda cilšu klani un aizvien lielāku ietekmi gūst talibi. GEO reportieri dodas pie Dieva kareivjiem, lai klātienē labāk izprastu, kur slēpjas Taliban spēks.

Savukārt materiālā par Ņujorkas jaunbagātniekiem 19. gadsimta beigās atklāj aizraujošas sadzīves nianses, daudzas no kurām pārsteidzoši līdzinās mūsdienu bagāto cilvēku dzīvesveidam un godkārībai. Lasītājs kļūs par liecinieku spraigai cīņai par iekļūšanu augstākajā sabiedrībā, kam pretī stāv aristokrātija un negrasās atteikties no iesīkstējušām pozīcijām.

„GEO” aprīļa numura apjomīgākais materiāls ir veltīts Dabas medicīnai – ārstnieciskajiem augiem un receptēm, kuras cilvēce izmanto jau gadu tūkstošiem. Zinātnieki noskaidrojuši, kā organismu ietekmē ginks, žeņšeņs un asinszāle un kā atveseļoties palīdz daudzi tautas medicīnas līdzekļi. Tomēr modernā zinātne spēj vien konstatēt faktus par fitoterapijas efektivitāti, taču nespēj līdz galam izskaidrot, kas, piemēram, vistas buljonu padara par iedarbīgu līdzekli pret saaukstēšanos.

Aprīlī turpinās marta numurā aizsāktais ceļojums pa Čārlza Darvina maršrutu. Reportāžas otrajā daļā maršruts ved no Patagonijas uz Galapagu salām – evolūcijas brīnumzemi.

Savādāks skats uz pasauli.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV