Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Iznācis žurnāla „Rīgas Laiks” maija numurs

Samanta Grančovska, 05.05.2009. 13:24

Iznācis žurnāla „Rīgas Laiks” maija numurs, šoreiz žurnālā lasiet:
Iznācis žurnāla „Rīgas Laiks” maija numurs

• “Es nevēlos apgalvot, ka kapitālisms izzudīs, tāpat kā nav izzudis karš,” Džefs Malgans par to, kas nāks pēc kapitālisma.

• Līdzsvars: “Graustu miljonārs” un Mumbajas atkritumu tirgus zēni. “Par kilogramu tukšu ūdens pudeļu, kas agrāk bija 25 rūpijas vērts, tagad maksāja tikai desmit. Tā šeit saprata krīzi.”

Latvieša ciešanu sublimācija. Inese Zandere Boloņas Industriālā mantojuma muzejā: “Aiz šiem informācijas laikmeta bērniem, kuriem būs jāražo ne tik daudz ar rokām, kā ar komunikācijām, stāv ēvelēm, skrūvspīlēm, tvaika dzinējiem un galvaniskajām baterijām bruņoti gadsimti.”

• “Šeit mēs nodarbojamies ar lietām, ko, manuprāt, lai neatpaliktu no dzīves, spēj izdarīt tikai latvieši un Latvijā.” Intervija ar Mākslīgā intelekta laboratorijas vadītāju Andreju Spektoru.

Somu tautas cīņa ar alkoholu: līdz pat 70. gadu beigām somiem bija jāpērk alkohols atkarībā no dzīvesvietas noteiktā veikalā.

Skatuve skumjākajai lomai. Dāvis Sīmanis par kino un Venēciju: “Lēna dzīves izplēnēšana iezīmējas šeit ikvienā lietā. Un tās ir ēnas un gondolas, kas klusumā bez piepūles mūs aizved prom uz Venēciju.”

Izmisušākais no autoriem, “akmens”: Agnese Gaile par Rolana Barta dienasgrāmatām. “Es nezinu un nekad nezināšu: kas ir šis puisis man blakus? Ko viņš pa dienu dara? Kāda ir viņa istaba? Ko viņš domā? Kāda ir viņa seksuālā dzīve? Balta, tīra krādziņa, smalkas rokas, gari nagi.”

Harmoniskie nemieri Taizemē. Ilmārs Šlāpins vēstulē no Bangkokas: “Armija uzvedās nogaidoši – ielās izvietoti bruņutransportieri, taču tie ļāva demonstrantiem kāpt sev virsū un gulties zem kāpurķēdēm ārvalstu televīzijas kameru priekšā (virsū nebrauca).”

• Lasiet arī komentārus par to, vai Senā Ēģipte un mūsdienu Ēģipte ir viens un tas pats, vai amerikāņi ir kristiešu nācija, vai likumu valoda un literārā valoda ir divas atšķirīgas valodas, vai roboti spēj domāt un vai uz mums attiecas vistu nosmacēšana.

• Un anekdotes par Valdi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV