Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Žurnāls „GEO” maijā

Žurnāls GEO, 08.05.2009. 14:33

Iznācis žurnāla "GEO" maija numurs.
Žurnāls „GEO” maijā

Pētnieku interese par noslēpumaino Senās Ēģiptes civilizāciju sākās jau 19. gadsimta vidu, taču joprojām ik gadu tiek ziņots par jauniem atklājumiem. GEO piedāvā reportāžu no Tēbām, kur starptautiska arheologu komanda strādā pie leģendārā Amenhotepa III tempļa atjaunošanas. Ja viss veiksies kā iecerēts, 2020.gadā Nīlas kreisajā krastā atkal sliesies iespaidīgie Memnona kolosi, par kuriem sajūsminājās jau Senās Grieķijas ceļotāji.

Maija numurā arī materiāls par mūsdienu būvēm - gigantiskām pētniecības iekārtām, kas vēl tikai top, taču to projektētāji cer, ka pēc pabeigšanas šie pētniecības giganti ļaus cilvēcei izpētīt un saprast procesus, kas notiek Zemes garozā, okeānu dzelmē, zvaigžņu kodolos un citviet, un rast skaidrojumu nopietnām fizikas un astronomijas mīklām.

Jaunajā GEO numurā arī unikāls fotostāsts par albatrosu riesta dejām Klusā okeāna salās, reportāža par dzīvi Nikaragvā 30 gadus pēc sandinistu revolūcijas uzvaras, kā arī "Darvina maršruta" piecus gadus ilgušās ekspedīcijas trešā, noslēdzošā daļa, kurā lasītāji iepazīs Jaunzēlandi, Austrāliju un Tasmāniju.

Savādāks skats uz pasauli

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV