Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Iznācis žurnāla „GEO” jūnija numurs

Kaspars Milaševičs, 06.06.2009. 01:15

Žurnāla „GEO” jūnija numurā lasiet:
Iznācis žurnāla „GEO” jūnija numurs

Planētas okeānu bagātību izsmelšana ir sasniegusi kritisku robežu. Trīs GEO reportieru komandas devās uz dažādām pasaules vietām – pie sardīņu zvejniekiem Venecuēlas piekrastē, uz lietuviešu supertralera, kas zvejo pie Mauritānijas krastiem un uz Norvēģijas krasta apsardzes patruļkuģa, kas Bēringa jūrā tvarsta nelegālos zvejniekus – lai pētītu pārmērīgo nozveju, kas draud ar ekoloģisku katastrofu.

Rezultātā ir tapusi viena no visapjomīgākajām reportāžām žurnāla vēsturē, kas meklē atbildi uz jautājumiem – kā cilvēces alkatība ietekmē dzelmju iemītnieku daudzumu, kuras sugas atrodas uz izmiršanas robežas un ko darīt, lai glābtu pasaules okeāna zivju populācijas.

Jūnijā GEO aplūko arī vienu no 20.gadsimta spožākajiem sasniegumiem medicīnā – pirmo veiksmīgo sirds transplantāciju un garo, neveiksmēm pārpilno ceļu, kas bija jānoiet, lai šī operācija izdotos.

Jaunajā numurā arī divas lieliskas fotoreportāžas, katra no savas puslodes – par to, kā dzīvība spēj pielāgoties eksistencei ekstremāla sausuma apstākļos Namiba tuksnesī Āfrikā, un par vienu no pēdējiem paradīzes nostūriem uz planētas – tūristu neskarto Dominikas salu.

Savādāks skats uz pasauli.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV