Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Iznācis žurnāla “DIZAINA STUDIJA” septembra / oktobra numurs

Dizaina Studija, 07.09.2009. 14:26

Numura tēma – Kur ir tā robeža. Vēl jaunajā numurā lasi:
Iznācis žurnāla “DIZAINA STUDIJA” septembra / oktobra numurs

NOTIKUMI
Mākslas projekts Survival kit šoruden piedāvā izdzīvošanas komplektu.
Ieskats “Dizains. Nākotne 2009” gaidāmajos pasākumos oktobrī un novembrī.
Jana Kukaine atzīmē pieturvietas dizaina izstāžu ceļvedī Latvijā un aicina iegriezties jaunatvērtās vietās.
Anna Iltnere tur roku uz pasaules pulsa un piedāvā jaunākos pasaules dizaina notikumus, kā arī iepazīstina ar gaidāmā Londonas dizaina festivāla būtiskākajiem pasākumiem.
Baiba Tjarve kultūrpolitikas ziņās vaicā: Kur meklēt radošumu?

VIEDOKLIS
Aizbraukt vai palikt? Viedokli pauž Ieva Andžāne, Sandijs Ruļuks, Līga Gaisa, Uldis Sedlovs, Evelīna Deičmane, Galka Kūlio, Kristaps Epners un Linda Lūse.

RADĪTS LATVIJĀ

Ilze Martinsone sarunā ar Jāni Mitrēvicu – kompānijas Dd studio dibinātāju un “smadzeņu centru”. Pa Raini, Tautas fronti un naftu Baku.
Sandra Krastiņa iepazīstina ar “Rauzas kompānijas” jauno mēbeļu kolekciju MINT.
TELPA
Lielbritānijas dizaina zīmols Established&Sons. Sandra Krastiņa piedāvā ieskatu uzņēmuma attīstībā un jaunākajā kolekcijā, kur savu artavu ieguldījis arī dizainers Džespers Morisons.

FORMA
Libānas dizaineri Visems un Sesila Nohi nenorobežojas no dzimtā reģiona sociālpolitiskajām problēmām, bet transformē tās pilnasinīgā dizaina valodā. Dizaina tumsas pusi pēta Anna Iltnere.
Rasa Šmite un Daina Siliņa atklāj RIXC festivāla “Māksla+Komunikācijas: Enerģija” pamattēmu – enerģijas resursu un ilgtspējīgas attīstības aspektus mākslinieku un dizaineru radošajos meklējumos.

LAIKS
Paklāju dizainu veido scenogrāfi, arhitekti, mākslinieki. Ražotāja NODUS jauno, konceptuālo paklāju kolekciju lasītājiem piedāvā Sandra Krastiņa.
Šovasar Rīgā atklāts salons Krassky Arabesca, kura mērķis ir izglītot vietējo patērētāju paklāju dizainā.

DIZAINA SKOLA
Ilze Martinsone pēta LMA dizaina nodaļu šīgada bakalaura un maģistra darbus, ar prieku secinot, ka jaunie dizaineri pārorientējušies no smukuma pie jēgas.

IKDIENAS IKONA
Kārlis Vērpe šķetina sātana pātagas – dzeloņstiepļu vēsturi.

KONKURSS
Vēl pēdējo reizi iespēja piedalīties konkursā “Dizains taupībai 2009”! Iepazīsties ar šī numura konkursantiem, lasi nolikumu un iesūti savu darbu! Vairāk informācijas žurnālā un www.dizainastudija.eu.


Žurnāla apjoms – 64 lpp. plus nozīmīgāko rakstu tulkojums angļu valodā.

Galvenā redaktore Sandra Krastiņa, galvenās redaktores asistente Anna Iltnere, redaktore Ilze Martinsone, “Dizaina skolas” redaktore Inese Pētersone, māksliniece Ingrīda Zābere.

Žurnāla izdošanu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

“Dizaina Studiju” var iegādāties preses kioskos, Jāņa Rozes un Valtera un Rapas grāmatnīcās, galerijā “Istaba”, kā arī izdevniecībā “Neputns” un interneta veikalā www.neputns.lv.

Izdevējs:
Neputns, SIA
Tērbatas iela 49/51 – 8, Rīga LV-1011
T 7222647, 26593556
F 7292698  E dizainastudija@raktuve.lv www.neputns.lv

Ielūkojies arī Dizaina Studijas mājaslapā!
www.dizainastudija.eu

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV