Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Iznācis žurnāla “DIZAINA STUDIJA” novembra/ decembra numurs

Dizaina Studija, 12.11.2009. 11:11

Numura tēma – Kā piegriezt nākotni. Jaunajā numurā lasi:
Iznācis žurnāla “DIZAINA STUDIJA” novembra/ decembra numurs

NOTIKUMI
Gada nogales izpletnis – dizaina izstādes un jaunatvērtas vietas Latvijā, kas dod iespēju uz mirkli aizturēt elpu pirms lielā lēciena nākamajā gadā.
Ārvalstu artava jeb dažas izceltas dizaina aktualitātes no pasaulē notiekošā.
Aptauja 4x4 – četri dažādu jomu eksperti atbild uz četriem jautājumiem par interneta un drukātajo mediju priekšrocībām, trūkumiem un specifiku.

VIEDOKLIS
Mediju telpā notiek revolūcija. Ko tā nesīs? Domās dalās mediju eksperts Arvils Ašerādens.
Britu grafiskais dizainers Enguss Hailends intervijā Andai Bolužai par grafisko dizainu un ilustrācijām Lielbritānijā un pasaulē.

RADĪTS LATVIJĀ
Dome Hotel – jaunatvērta viesnīca Vecrīgā. Viens no projekta komandas pārstāvjiem arhitekts Reinis Liepiņš piedāvā interesantu ieskatu arhitekta vīzijās un sasniegtajā rezultātā, restaurējot un modernizējot 17. gadsimta dzīvojamo māju, kas nu pārtapusi 21. gadsimta dizaina viesnīcā.
Reaton prezentē autordurvju kolekciju “Normandijas sāga”, kuru veidojuši pieci Latvijā zināmi arhitekti: Zaiga Gaile, Andris Kronbergs, Andis Sīlis, Dace Brezinska un Līga Platais.

TELPA
Ņujorkas parks High Line jeb senas dzelzceļa līnijas pārtapšana publiskā atpūtas zonā.
Plašs un vērienīgs Sandras Krastiņas ieskats annuālajā dizaina izstādē 100% Design London.

FORMA
Nākotnes formas tagadnes jauno dizaineru redzējumā jeb konkursa Electrolux Design Lab 2009 šīgada rezultāti.

LAIKS
Skandināvijā lielākā dizaina un mākslas augstskola TaiK pret ekonomisko ķezu pretim stājas ar ilgtspējības filosofiju. Intervijā Annai Iltnerei ieskatu skolas darbībā sniedz dizainere no Latvijas Elīna Bušmane, kas šobrīd studē TaiK maģistrantūrā.
Ekodizaina jaunie asni. Trīs viedokļi par izstādi “EKOdizains”, kas līdz 15. novembrim vēl apskatāma Rīgas kultūras aģentūras Rīgas pilsētas izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa”.

Sadaļā IKDIENAS IKONA Kārlis Vērpe iepazīstina ar spuldzītes vēsturi.

KONKURSA “DIZAINS TAUPĪBAI 2009” izskaņa ar pieteikto darbu gūzmu. Decembrī visa gada garumā iesūtītie darbi tiks izvērtēti un jau žurnāla janvāra numurā publiskosim rezultātus un plašāku materiālu par konkursa uzvarētāju.

Uzmanību! Abonē žurnālu “Dizaina Studija” 2010. gadam! Ar abonēšanas piedāvājumu un to, kādi būsim nākamgad, iepazīsties jaunajā “Dizaina Studijas” numurā. www.dizainastudija.eu


Žurnāla apjoms – 64 lpp. plus nozīmīgāko rakstu tulkojums angļu valodā.

Galvenā redaktore Sandra Krastiņa, galvenās redaktores asistente Anna Iltnere, redaktore Ilze Martinsone, “Dizaina skolas” redaktore Inese Pētersone, māksliniece Ingrīda Zābere.

Žurnāla izdošanu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

“Dizaina Studiju” var iegādāties preses kioskos, Jāņa Rozes un Valtera un Rapas grāmatnīcās, galerijā “Istaba”, kā arī izdevniecībā “Neputns” un interneta veikalā www.neputns.lv.

Izdevējs:
Neputns, SIA
Tērbatas iela 49/51 – 8, Rīga LV-1011
T 7222647, 26593556
F 7292698  E dizainastudija@raktuve.lv www.neputns.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV