Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Iznācis žurnāla "Studija" februāra/marta numurs

Līga Marcinkeviča, 05.02.2010. 13:44

Iznācis jaunais žurnāla "Studija" numurs. Meklējiet pēc pelēkā vāka ar "Fungus Mobilis" attēlu. Saprotu, ka grūti noticēt, bet turpinām rakstīt par mākslu - aizraujošāk nekā jebkad!
Iznācis žurnāla "Studija" februāra/marta numurs

Iespējas ir tikai divas - esi mednieks vai medījums. Citas iespējas nav!

"...Nav jēgas mēģināt šo nemierpilno mākslinieku kā tādu kolekcijas taureni iespraust kādas klasifikācijas, stilistikas vai virziena kastītē, uz ko tā tiecas teju katrs mākslas pētnieks un vērotājs. Ir skaidrs, ka šajā gadu tūkstotī Miķelis Fišers tapis nopietnāks, ir spēris kādu soli vai vairākus... Vai uz priekšu vai atpakaļ, vai sānis - vēl neatbildami jautājumi. Jo kāda gan kosmosā priekša, augša vai leja?..."

"...Kanādiešu režisors Robērs Lepāžs pasaules presē tiek dēvēts par magu, jo viņš teātrī cilvēkiem ir atgriezis pārsteigumu un brīnumu. Un spēju tikt skartiem emocionāli..."

"...izgāzās mēģinājums vairākiem Ņujorkas intelektuāļiem paskaidrot, ka grupa, kurā apvienojušas sievietes-mākslinieces, nebūt automātiski nav arī feministu grupa. Viņi apgalvoja, ka jebkura grupa ir feministiska, ja tajā apvienojas vairāk nekā trīs sievietes..."

Arī šogad, nezūdot Jūsu noturīgajai interesei par pašizglītošanos, žurnāls "Studija" turpina pielikumu sēriju "Studijas špikeris". Šoreiz - Viktors Freibergs par kino. Pielikums ir īss, lakonisks un informatīvi analizējošs. Respektīvi, tas prasīs salīdzinoši nelielu Jūsu laika ieguldījumu, pretī sniedzot ne tikai vielu pārdomām, bet arī pamatu uz ko balstīt savu viedokli.

Principā sen jau vajadzēja pielikt punktu, bet pats svarīgākais tikai sekos... Ir pilnīgi jauns, ērts lietošanai vizuālo mākslu portāls www.studija.lv.

Jaunāko "Studijas" numuru var iegādāties preses kioskos, "Valtera un Rapas" grāmatnīcās, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā un tā izstāžu zālē "Arsenāls", galerijā "Istaba", radošajā telpā "Tasty", izdevniecībā "Neputns" (Rīgā, Tērbatas ielā 49/51-8), kā arī internetā www.studija.lv.

Žurnāls pieejams latviešu un angļu valodā

Pielikumā: Kino

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV