Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Iznācis žurnāla “Foto Kvartāls” februāra / marta numurs

Katrīna Teivāne, 09.02.2010. 09:44

Šogad vēl vairāk par aktuālo fotomākslā! Jaunumi gan “Foto Kvartāla” lappusēs, gan “FK (Foto Kvartāla)” galerijā”. Sadarbībā ar “KIM?” martā tiks atvērta Latvijā pirmā specializētā fotomākslas izstāžu telpa. Uzziniet vairāk februāra “Foto Kvartālā”!
Iznācis žurnāla “Foto Kvartāls” februāra / marta numurs

“Jaunums” – jauna nodaļa žurnālā “Foto Kvartāls”, kurā jaunie fotogrāfi un fotomākslinieki iepazīstina ar saviem darbiem un radošo biogrāfiju. Šoreiz – Gunta Podiņa un Mārtiņš Laizāns.

Jaunums ir arī Latvijas un pasaules fotogrāfijas mantojumam veltīta rakstu sērija. “Foto Kvartāla” sadaļā “20. gadsimts” – katrā numurā fotogrāfijas vēstures jaunatklājumi, jaunas faktu interpretācijas, vēsturisku fotogrāfiju pirmpublicējumi. “Foto Kvartālā” Nr. 1 fotovēsturnieks Pēteris Korsaks vēsta par fotogrāfu Jūliju Karlovski, kurš strādāja Ventspilī 2. Pasaules kara laikā. Karlovska fotoplates – karavīru un civiliedzīvotāju portreti – glabā unikālas liecības šo vēsturisko laika posmu un fotogrāfijas lomu tajā. Citus 20. gadsimta fotogrāfijas vēstures aspektus aplūko mākslas zinātniece Alise Tīfentāle, pievēršoties sirreālisma loka mākslinieku interesei par fotogrāfijas iespējām. Vai sirreālisti pierādīja, ka “fotogrāfija ir māksla”?

Pirmo reizi “Foto Kvartālā” arī nodaļa “21. gadsimts”. Tajā aplūkosim un analizēsim aktuālos fotomākslas procesus Latvijā un pasaulē. Šajā numurā iepazīstinām ar jaunās fotogrāfes Ineses Kalniņas estētiskajām un apcerīgajām vīriešu akta fotogrāfijām, kas februārī un martā apskatāmas Latvijas Fotogrāfijas muzejā. Filosofs Toms Ķencis raksta par krēslas fotogrāfijas popularitāti un pievilcību, tuvāk aplūkojot daudzpusīgās latviešu fotogrāfes Agneses Zeltiņas mijkrēslī tapušos uzņēmumus. Šajā nodaļā arī aizraujoša saruna ar Magnum Photos fotogrāfu Antuānu d’Agatu par viņa emocionāli atkailinātajām fotogrāfijām un intervija ar britu fotogrāfi Vanesu Vinšipu par viņas fotoekspedīcijām Balkānu reģionā un Gruzijā. “Foto Kvartāla” lasītājiem ir iespēja tikties ar Vanesu Vinšipu klātienē – Starptautiskā vasaras fotogrāfijas skola sadarbībā ar “KIM?” 2010. gada 23. martā rīko Vanesas Vinšipas un viņas partnera Džordža Georgiu prezentācijas, bet  27. un 28. martā – fotogrāfu meistarklasi.

Fotomākslas aktualitāšu pārskatu noslēdzot, viesojamies prestižajā fotogrāfijas tirgū “Paris Photo” un Bratislavas festivālā “Fotogrāfijas mēnesis”,  lai noskaidrotu, kā Latvijas fotomāksla var iekarot pasauli. Eksperti Ieva Astahovska, Jānis Borgs, Artis Svece un Alise Tīfentāle dalās pārdomās par jaunākajiem fotoalbumiem un grāmatām.


Sekojiet “Foto Kvartāla” – žurnāla un galerijas – aktualitātēm www.twitter.com/FotoKvartals

Žurnāla arhīvs un informācija par abonēšanu – mājaslapā internetā www.fotokvartals.lv

Žurnālu “Foto Kvartāls” izdod izdevniecība “Neputns”, pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstam. “Neputns” , Tērbatas iela 49/51-8, Rīga, LV-1011. www.neputns.lv

Žurnāla informatīvais atbalstītājs www.delfi.lv.

“FK galerija” izveidota sadarbībā ar “KIM?” un atrodas Spīķeros, Maskavas ielā 12/1, Rīga, LV-1050. 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV