Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Žurnāla "Dizaina Studija" jaunākā numura tēma - Profesijas nodevēji; kadri aizplūst!

Dizaina Studija, 05.03.2010. 17:06

Jaunākajā numurā lasi:
Žurnāla "Dizaina Studija" jaunākā numura tēma - Profesijas nodevēji; kadri aizplūst!

VIEDOKLIS

o    Mākslas kritiķis Jānis Borgs analizē „nodevības” diskrēto šarmu jeb to, kā vērtējama Latvijas ekonomiskās situācijas diktētā parādība – radikāli mainīt pamatprofesiju uz citu, līdz šim nepraktizētu darbošanās sfēru.

NOTIKUMI
o    Kāds ir Igaunijas dizains? Sandra Krastiņa aicina salīdzināt metodes, ar kādām mūsu kaimiņi demonstrē savu darbu profesionālajās skatēs, šoreiz Frankfurtes mesē Ambiente.

TĒMA
o    Vai vēl nesenā pagātnē lietotu un nu restaurētu priekšmetu piedāvājums kā antikvāra vērtība vai vintage stila zīme liecina par paradigmu maiņām un morālo briedumu mūsu sabiedrībā? Kāpēc ar to sākuši nodarboties arī mūsu arhitekti? Jautājuma ilustrācijai Ilze Martinsone tuvāk aplūko salonus „Zuzanna”, „20. gadsimts” un Retro Spectro.
o    Kā īstenojamas idejas, pat apvienojot direktora un apkopēja pienākumus, – par to „”Pērles” lietošanas instrukcijā”raksta Jana Kukaine.

TELPA
o    Mūžīgās jaunības eliksīra noslēpumu žurnāls „Avots” saglabājis arī šodien – apgalvo mākslas zinātniece Anda Boluža. 
o    Par mediju situāciju tagad un toreiz; kāpēc žurnāla „izbeigšanās” bija likumsakarīga. Publiciste Rudīte Kalpiņa.
o    „Avota” leģenda kultūrvēstures ainavā, tā spēks nostāties pašam pret savu pasūtītāju un kā to vērtēt ar šodienas kultūras līmeņa mērauklu. Dzejnieks Guntars Godiņš.

FORMA
o    Aktualitāšu pazīmes dizaina siltumnīcā Greenhouse un „Stokholmas mēbeļu mesē 2010” vākušas Iliana Veinberga un Inese Pētersone. Kā uz to raugās paši meses dalībnieki – par to Miks Pētersons „Dizaina Studijas” mājaslapā www.dizainastudija.eu.
o    Vai (un kā?) izdevies īstenot Latvijas dizaineru pašu izvirzītos uzdevumus kilometriem mērāmajā ekspozīciju virknē Frankfurtes mesē Ambiente? Sandra Krastiņa.

LAIKS
o    Aizsākot jaunu rubriku „Dizaina muzejs”, piedāvājam Ilzes Martinsones rakstu par Rīgas Porcelāna muzeja pieredzi „privatizācijas žņaugos” gan1997., gan 2010. gadā.
o    Kā lasāmas dokumentālās laika liecības, kas iekodētas bērnu rotaļlietās, – to atklāj Irēna Bužinska.

Uzmanību! Piedalies KONKURSĀ „SMEJIES VESELS! 2010”! Izaicinājums dzīvi visās tās plaknēs ietekmēt un attēlot ar smaidu. Lai gaudām vietas nepietiek, kur smiekli rada mērķtiecīgu aktivitāti un darba sparu! Vairāk informācijas un konkursa nolikumu meklē žurnālā un www.dizainastudija.eu.

Vāka dizaina autors – Kirils Kirasirovs

Žurnāla apjoms – 52lpp. plus nozīmīgāko rakstu tulkojums angļu valodā.

Galvenā redaktore Sandra Krastiņa, galvenās redaktores asistente Renāte Vilnīte, redaktore Ilze Martinsone, “Dizaina skolas” redaktore Inese Pētersone, māksliniece Ingrīda Zābere.

Žurnāla izdošanu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

“Dizaina Studiju” var iegādāties preses kioskos, Jāņa Rozes un Valtera un Rapas grāmatnīcās, galerijā “Istaba”, kā arī izdevniecībā “Neputns” un interneta veikalā www.neputns.lv.


Izdevējs:
Neputns, SIA
Tērbatas iela 49/51 – 8, Rīga LV-1011
T 7222647, 26593556
F 7292698  E dizainastudija@neputns.lv;  dizainastudija@raktuve.lv; www.neputns.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV