Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Iznācis karjeras žurnāla “Veiksmes Formula” trešais numurs

Dace Kristiāna Ūdre, 31.03.2010. 18:44

No marta pieejams trešais numurs jauniešu karjeras žurnālam „Veiksmes Formula”, ko izveidojusi organizācija „Jauniešu konsultācijas” sadarbībā ar 22 uzņēmumiem un 25 izglītības iestādēm. Šogad žurnāls ir pieejams elektroniskā formātā un lejupielādēt izdevumu iespējams jauniešu karjeras izglītības portāla www.prakse.lv sadaļā Veiksmes Formula.
Iznācis karjeras žurnāla “Veiksmes Formula” trešais numurs

Žurnāla mērķis ir veicināt jauniešu izpratni par darba tirgus perspektīvām, skaidrot nozaru un profesiju darba vidi, kā arī informēt par jauniešiem draudzīgākajiem uzņēmumiem Latvijā. 

„Jauniešu konsultāciju” valdes priekšsēdētājs Jānis Logins: „Laikā, kad bezdarbnieku skaits strauji pieaug arī studentu vidū un novērojama jauno speciālistu izbraukšana no Latvijas, svarīgi jauniešus informēt par nodarbinātības un karjeras izaugsmes iespējām valstī. Žurnālā „Veiksmes Formula” apkopoti dažādu uzņēmumu un ievērojamu Latvijas personu veiksmes stāsti, tādējādi pārliecinot jauno paaudzi, ka izaugsmes iespējas Latvijā pastāv. Darba devēji vēlas iedvesmot jaunos speciālistus sekot labam piemēram un veidot savu karjeru dzimtajā valstī! Piemēram, jaunieši var ieklausīties uzņēmēju praktiskos padomos un izvēlēties darba devēju vidū novērtētas studiju programmas, kļūstot par labu speciālistu sev interesējošā nozarē vai pat uzsākot savu uzņēmējdarbību!” 

Kā informē žurnāla redaktore Jūlija Pasnaka, tradicionāli izdevumā apkopota informācija par pieprasītākajām profesijām, speciālistu atalgojumu, ieteiktākajām studiju programmām, budžeta vietām un stipendijām, kā arī, par prakses un darba iespējām. „Šogad žurnāla satura veidotājiem pievienojies arī Valsts prezidents Valdis Zalters, plaši ilustrējot valsts augstākās amatpersonas reālo darba vidi un kļūstot par labu piemēru tiem, kas kaut reizi dzīvē iztēlojušies sevi prezidenta krēslā! Valsts prezidents intervijā atklāj, kādām īpašībām jāpiemīt cilvēkam, lai kļūtu par prezidentu, kā arī, ka ikvienam šī amata kārotājam jārēķinās ar darbu, kas ilgst 24 stundas diennaktī,” stāsta J. Pasnaka.

Fragments no Valsts prezidenta intervijas: „Valsts prezidenta darbs ir ļoti interesants un unikāls, bet tas nenozīmē, ka tas ir viegls. Valsts prezidentam savā darbā ir jāiemācās viena ļoti būtiska lieta, proti, spēja vienas dienas laikā pārslēgties un koncentrēties uz ļoti dažādām tēmām. Jābūt gatavam nepārtraukti mainīt darba vidi”.

„Veiksmes Formula” iznāk reizi gadā un sniedz noderīgu informāciju par darba tirgus situāciju Latvijā. Žurnāla veidotāji ir dažādu nozaru speciālisti, perspektīvi uzņēmumi un izglītības iestādes, u.c. Izdevumā apkopotā informācija var kļūt par iedvesmas avotu veiksmīgai karjeras izaugsmei ikvienam interesentam – skolēniem un studentiem, pasniedzējiem un karjeras konsultantiem, kā arī vecākiem.

JAUNIEŠU KONSULTĀCIJAS jau 5 gadus īsteno profesionālās orientācijas projektus, veicinot jauniešu veiksmīgu integrāciju Latvijas darba tirgū. Sadarbojoties ar valsts iestādēm, uzņēmumiem un izglītības iestādēm, tiek īstenoti tādi projekti kā LTV 1 raidījums KURP DODIES?, uzņēmumu ATVĒRTO DURVJU NEDĒĻA, karjeras portāls PRAKSE.LV, projekts 21. GS IZLGLĪTĪBA, kā arī semināri un nometnes visā Latvijā.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV