Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Iznācis žurnāla „Kino Raksti” 2010. gada otrais numurs

Kristīne Matīsa, 03.04.2010. 12:15

Žurnāla Kino Raksti 2010. gada otrajā numurā ir daudz materiālu par šābrīža aktuālajām norisēm Latvijas kinodzīvē – intervija ar režisoru Andi Mizišu, kura jaunākā dokumentālā filma Jaguāra kakts nupat piedzīvojusi pirmizrādi kinoteātrī Rīga un iekļauta kinoteātra repertuārā, divas recenzijas par Jāņa Streiča jaunāko spēlfilmu Rūdolfa mantojums (ar vienu no tām žurnāla autoru lokam pievienojas mākslas kritiķis Vilnis Vējš), savukārt par Latvijas dokumentālo kino savus svaigākos iespaidus intervijā kinokritiķei Zanei Balčus atklāj dāņu kinoeksperts Tue Stīns Millers, kurš februāra beigās viesojās Rīgā.
Iznācis žurnāla „Kino Raksti” 2010. gada otrais numurs

Kopš 2010. gada pirmā numura žurnāls Kino Raksti pievērš pastiprinātu uzmanību Latvijas kino sāpīgākajai problēmai – scenārijiem, un šoreiz tēmu turpina Alīses Krilovas pētījums Latviešu kino veiksmes formula – par nepieciešamajām sastāvdaļām, kas veido savulaik skatītāko latviešu filmu scenārijus.

Vēl viena nesena norise Latvijas kinodzīvē – īsfilmu festivāla 2 Annas nu jau trešo gadu rīkotā kino komūna, kuras ietvaros jaunie kinoveidotāji kolektīvi attīsta īsfilmu idejas, šogad par erotiskām tēmām; kā tas notika, stāsta Liene Linde un kino komūnas dalībniece Dace Briede.

Citvalstu kino jaunumiem pievēršas Mārtiņš Slišāns rakstā par Šerloka Holmsa kinodzīvi dažādās variācijās jau gandrīz 100 gadu garumā, savukārt ar neseno Berlīnes festivālu saistīti divi citi materiāli – Anita Uzulniece stāsta par filmām, bet Daira Āboliņa intervējusi lietuviešu režisoru Šarunas Bartas.

Vēl vienu rakstu par ārzemju pieredzi būtu ļoti ieteicams palasīt vismaz Rīgas domes amatpersonām – kinozinātniece Elīna Reitere izpētījusi, kā Vācijas mazpilsētā Freiburgā darbojas municipālā kino sistēma – pašvaldības atbalsts kinoteātriem, kas grib un ar domes palīdzību arī var savu repertuāru atslogot no degradējoša komerckino.

Rubrikā In memoriam – franču kinorežisors Ēriks Romērs un Rīgā dzimušais mēmā kino mūzikas virtuozs, pianists Aļoša Cimermans. Savukārt rubrikā Latvijas jubileja – kinorežisors Leonīds Leimanis, kuram 16. aprīlī aprit 100 gadu, tāpēc Kino Raksti stāsta par šai jubilejai veltīto notikumu virkni Rīgas Kinomuzejā, Latvijas Kultūras akadēmijā un kinoteātrī Rīga, publicē Zigmunda Skujiņa atmiņas par Leonīdu Leimani un gluži ekskluzīvu materiālu – fragmentus no nepublicēta Leimaņa kinoscenārija Cilvēka bērns (1962).

Jaunajā žurnālā atrodamas arī pastāvīgās rubrikas Jubilāri Latvijā, Jubilāri pasaulē un konkurss Ko tu zini par kino?

Žurnāls Kino Raksti nopērkams preses tirdzniecības vietās, arī Jāņa Rozes un Valtera&Rapas grāmatnīcās, kinoteātros Rīga un K.Suns, galerijā Istaba un citur, internetā – www.apgadsmansards.lv. Žurnālu var abonēt Latvijas Pastā, Abonēšanas centrā Diena un mājaslapā www.apgadsmansards.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV