Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Šodien iznāk žurnāla SANTA īpašais numurs – bez modelēm

Anna Peipiņa, 23.04.2010. 11:32

Žurnāla SANTA maija numurs ir īpašs – tas veidots, pilnīgi neizmantojot profesionālu modeļu fotogrāfijas. Ne vien uz vāka, bet arī glancētā žurnāla fotogrāfijās šoreiz – tikai un vienīgi SANTAS lasītājas.
Šodien iznāk žurnāla SANTA īpašais numurs – bez modelēm

Šis eksperiments sasaucas ar pasaulē aktuālo virzienu – modes un reklāmas industrijā atgriežas dabiskums un nesamākslotība. Pirms pāris gadiem to aizsāka kosmētikas līdzekļu Dove reklāma – tajā bija redzamas dažādu auguma proporciju sievietes. Pagājušajā gadā arī apavu ražotāju Ecco reklāmas kampaņā vairs neizmantoja profesionālus modeļus, bet šogad līdzīgi rīkojas Benetton, dodot iespēju katram kārotājam izmēģināt veiksmi savā mājas lapā ar saukli: It’s My time! Divdesmit veiksminieces dosies uz Ņujorku un iejutīsies īstas modeles ādā. Jo - modele šobrīd var būt ikviena sieviete!
   
Pirms pāris mēnešiem SANTA aicināja pieteikties lasītājas šim neparastajam projektam. Žurnāls saņēma gandrīz divsimt pieteikumu no ļoti dažādu profesiju un vecumu sievietēm, kuras bija gatavas ļauties izaicinājumam. Jaunajā SANTĀ daļu no šīm sievietēm var iepazīt gan tipiskās modeļu lomās (uz vāka, fotostāstā, modes lappusēs), gan arī žurnāla ekspertu lomās. SANTAS lasītājas testē jaunākos restorānus, iejūtas rūdītu šopingotāju ādā un izmēģina jaunākās frizūru tendences.
 
Vienīgā sieviete, kuru pati gan nepieteicās, bet kuru redakcija īpaši uzaicināja piedalīties šajā projektā, ir Ilze Ābola – daudzbērnu māmiņa, kura pagājušā gada nogalē ieguva Latvijas lepnuma nomināciju. Viņas foto redzami modes lapās. Ilze viena audzina vienpadsmit bērnus – savu jaunāko brāli, piecus savus bērnus un piecus mirušās vīramāsas bērnus.. Viņai ir tikai trīsdesmit seši gadi, bet viņa izdzīvojusi it kā vairākas dzīves. SANTAI ļoti gribējās tieši tādu sievieti kā Ilze iepriecināt ar iespējām ikdienu pārvērst svētkos.
   
Šajā SANTĀ tik tiešām nav ne profesionālu modeļu, nedz arī zvaigžņu. Vienīgie sabiedrībā pazīstamie cilvēki šajā numurā ir vairāki vīrieši, ar kuriem intervijas lasāmas maija SANTAS numurā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV