Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Iznācis vizuālo mākslu žurnāla „Studija" jūnija/ jūlija numurs

Līga Marcinkeviča, 07.06.2010. 09:20

Ar BLENZ tagu uz vāka klāt jaunākais vizuālo mākslu žurnāls „Studija", kurā mēģinām saprast: Kas ir. Un kas tik vēl būs...
Iznācis vizuālo mākslu žurnāla „Studija" jūnija/ jūlija numurs

Biotehnoloģiju izstādes apmeklējumam palīdzēs sagatavoties filozofa Jāņa Kamoliņa un mikrobiologa Jāņa Liepiņa raksts.

Lindas Vēberes saruna ar mākslinieku Polu Demarinisu palīdz „iztulkot" mašīnu čukstus, pīkstienu un kustības.

Latvija zināmākais „alternatīvais" Hardijs Lediņš un ārzemju „alternatīvie" Zviedrijas Moderna Museet.

Kurš no Jums zināja, ka Stenlijs Kubriks sācis nevis ar kino, bet foto kameru? Par mirkļa dramaturgu, lasiet Barbaras Fesleres rakstā.

Mūsdienu gleznotāji Lietuvā ainu, ko glezno, traktē kā konstruktu, kurā tiek izcelta nevis emocionāla, jutekliska, bet intelektuāla rakstura ieguldījuma nozīme gleznošanas procesā. Kas notiek šodienas Latvijas glezniecībā? Par gleznošanu, gleznām un glezniecību – Vilnis Vējš un Milda Žvirblīte. Divas valstis, divi teksti, divi viedokļi – savu veidojiet paši.

Parīzē šoreiz pievēršamie mākslai uz ielas, nevis muzejos. Paņemiet līdzi foto aparātu, jo grafiti Parīzē tiešām fotografēšanas vērts, jo neviens nezin vai rīt to vēl atradīsiet. Var gadīties, ka vakardienas grafiti vietā svaigi krāsota siena.

Kino sākusies 3D ēra.

Par ikdienas aktualitātēm kultūrā un mākslās, lasiet www.studija.lv.

Latviešu un angļu valodā.

Pielikumā „Studijas špikeris": Jānis Taurens „Mūzika"

Jaunāko "Studijas" numuru var iegādāties preses kioskos, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā un tā izstāžu zālē „Arsenāls", galerijā "Istaba", veikalā-kafejnīcā „Pērle", galerijā „Laipa" (Valmierā) un izdevniecībā "Neputns" (Rīgā, Tērbatas ielā 49/51-8), kā arī internetā www.studija.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV