Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Iznācis žurnāla "Dizaina Studija" jūlija / augusta numurs

DIZAINA STUDIJA, 07.07.2010. 15:25

Turpinot salīdzinoši skatīt Latvijas grafiskā dizaina potenciālu, šoreiz žurnāla redakcija šķīrusi tālāk par vāku, piedāvājot jaunajiem dizaineriem "zem skalpeļa" likt "Dizaina Studijas" maketu. Spītējot situācijai, kad izdevējdarbības jauda apsīkst, ceram atspēkot pašmāju priekšstatus, ka grafiskajam dizainam vairs nav kur izpausties.
Iznācis žurnāla "Dizaina Studija" jūlija / augusta numurs

Jaunākajā numurā lasi:

VIEDOKLIS
Šoreiz ne viens, bet trīs viedokļi par inteliģences lomu valsts identitātes pastāvēšanā. Ko rakstnieks, mūziķis, gleznotājs vai režisors var paveikt valsts labā ne tikai kā izcilnieks savā profesijā? Ciktāl līdzdalība sabiedriskos procesos ir kultūras pārstāvju pienākums un atbildība? Savā viedoklī dalās – politiķe Ilze Kreituse, mākslas kritiķis Vilnis Vējš, mākslas centra "Noass" vadītājs Dzintars Zilgalvis.

TĒMA
Atgriezties no muzeja ar dizaina suvenīru kabatā – Anda Boluža vēro, kā Latvijas tēls vai tās kultūras zīmes pārtop portatīvā suvenīra formātā.
Suvenīru ražošanas (arī skaudro) realitāti atklāj uzņēmuma Nice Place dibinātāja un dizainere Zane Ernštreite.

LAIKS
Kā valstiski vizualizēt valsti? Kādam būt Latvijas reprezentatīvajam tēlam Rīgas pils interjeros. Pretēju viedokli lēmumu krustcelēs pauž arhitekte Zaiga Gaile un mākslas zinātnieks Dainis Bruģis. Materiālu sagatavoja Ilze Martinsone.

TELPA
Par to, kā priekšmetu dizaina forma veidota adekvāti iecerētajam pielietojumam, vai pretējā secībā: kā neveiksmīgi ražotas lietas, dizaineru mērķtiecīgi pārveidotas, no jauna atgūst vērtību, – Sandras Krastiņas raksts "Sveiciens no Milānas".

FORMA
Starts un finišs. To, kā šogad sevi piesaka Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas diplomandi izstādē "Starts 2010", vērtē Ilze Martinsone.
Grafiskā dizaina tendences konkursa Map contemprorary 2010 aspektā komentē Anna Iltnere.

NOTIKUMI
Latvijas Nacionālā mākslas muzeja restaurācijas un pārbūves konkursa kontekstā Inese Baranovska sniedz ieskatu, kādi muzeji 21. gadsimta skatītājam nu tapuši Itālijā.

Uzmanību! Piedalies KONKURSĀ "SMEJIES VESELS! 2010"! Izaicinājums dzīvi visās tās plaknēs ietekmēt un attēlot ar smaidu. Vairāk informācijas un konkursa nolikumu meklē žurnālā un www.dizainastudija.eu.

Žurnāla apjoms – 54 lpp. plus nozīmīgāko rakstu tulkojums angļu valodā.

Galvenā redaktore Sandra Krastiņa, galvenās redaktores asistente Renāte Vilnīte, redaktore Ilze Martinsone, "Dizaina skolas" redaktore Inese Pētersone, māksliniece Ingrīda Zābere, numura mākslinieki Rūta Briede, Artis Briedis.

Žurnāla izdošanu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

"Dizaina Studiju" var iegādāties preses kioskos, Jāņa Rozes un Valtera un Rapas grāmatnīcās, galerijā "Istaba", kā arī izdevniecībā "Neputns" un interneta veikalā www.neputns.lv.

Izdevējs:
Neputns, SIA
Tērbatas iela 49/51 – 8, Rīga LV–1011
T 7222647, 26593556
F 7292698 E dizainastudija@neputns.lv; dizainastudija@raktuve.lv; www.neputns.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV