Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Iznācis žurnāla "DIZAINA STUDIJA" septembra / oktobra numurs

Dizaina Studija, 08.09.2010. 10:13

Jaunākajā numurā lasi:
Iznācis žurnāla "DIZAINA STUDIJA" septembra / oktobra numurs

NOTIKUMI
Aicinājums radošajām „Brigādēm" kultūras izpausmes attīstīt kā radošu uzņēmējdarbību. Elīna Hermansone.
Latvijas bērītis Briseles pilī. Renāte Vilnīte.
Kamēr Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā aplūkojama Aleksandra Vasiļjeva izstāde „Art Deco stils – starpkaru perioda mode (1918-1939)", tikmēr „Dizaina Studijā" lasāms izglītojošs Ilzes Martinsones raksts par Art Deco stilu kā tādu.

VIEDOKLIS
Kāda garāmgājēja piezīmes par partiju pirmsvēlēšanu aģitpunktiem un tīkliem. Arnis Balčus.

TĒMA
Potenciāli apmeklētākā izstāde The Way pie Latvijas namdurvīm – starptautiskajā lidostā „Rīga". Vai šādā vietā māksla spējusi būt arī kas vairāk nekā grīdsedziņa ar uzrakstu „Laipni lūgti!", un vai to vispār kāds pamana? Sandra Krastiņa.
Sintētiski estētisks duets jeb Se-design savus iniciāļus atstājis gan Radio101 interjerā, gan Tele2 mobilajā klientu apkalpošanas centrā Airstream. Par Latvijas industriālā dizaina potenciālu dizaineri Pēteris Zilbers un Mārtiņš Blanks sarunā ar Ilzi Martinsoni.

TELPA
Anda Boluža, atgriezusies no grafiskā dizaina biennāles Čehijas pilsētā Brno, šķirsta stilu ābeci, kurai uz vāka ir nevis gailis, bet gan laika aktuālākie grafiskā dizaina paraugi.

FORMA
Viens no pasaulē visvairāk patērētajiem produktiem – kafija – lietojams ne tikai kā dzēriens, bet, mērķtiecīgi reciklēts, pārtop dizaina galda virsmā. Annas Iltneres saruna ar ekoloģijas entuziastu britu dizaineru Ādamu Fērvezeru.

LAIKS
Ir prātīgi pirms ceļa brīdi pasēdēt un padomāt. Jauno mācību gadu uzsākot, Inese Pētersone rakstā „Skolu spēka spēles" analizē dizaina apmācību metodiku Latvijā.
Lelle Baiba tautastērpā no Bārtas novada neviļus kļuvusi par simbolu padomju laikam, bet vai tik tiešām neviļus? Lelles stāstam izseko Irēna Bužinska.

Uzmanību! Piedalies KONKURSĀ "SMEJIES VESELS! 2010"! Izaicinājums dzīvi visās tās plaknēs ietekmēt un attēlot ar smaidu. Vairāk informācijas un konkursa nolikumu meklē žurnālā un www.dizainastudija.eu.

Vāka un rakstu virsrakstu dizainers – Zigmunds Lapsa

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV