Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Iznācis jauns bezmaksas žurnāls jauniešiem par brīvprātīgo darbu

Dace Kristiāna Ūdre, 22.09.2010. 10:25

Septembrī iznāk jauns jauniešu karjeras žurnāla „Veiksmes Formula" speciālizlaidums „Brīvprātīgais darbs". Žurnāls paredzēts vidusskolēniem, jaunatnes organizāciju biedriem un pašvaldībām un izveidots biedrības „Jauniešu konsultācijas" rīkotā projekta „Brīvprātīgā darba akadēmija" ietvaros.
Iznācis jauns bezmaksas žurnāls jauniešiem par brīvprātīgo darbu

Žurnāla mērķis ir jauniešos rast izpratni par brīvprātīgo darbu kā nozīmīgu soli pretī karjeras izaugsmei, kā arī informēt par iespējam iesaistīties dažādās jaunatnes organizācijās Latvijā. Izdevums sniedz informāciju par brīvprātīgo darbu un tā veidiem, 10 jaunatnes organizācijām, 10 jauniešu līdzdalības veicināšanas projektiem lēmumu pieņemšanas procesā, kā arī Eiropas brīvprātīgā darba gadu (2011).

Biedrības „Jauniešu konsultācijas" vadītājs Jānis Logins: „Pēdējā laikā arvien aktuālākas kļūst diskusijas par brīvprātīgo darbu, jo īpaši domājot par jauniešu iespējām Latvijā. Brīvprātīgais darbs jaunietim dod iespēju celt pašvērtējumu, veicināt talantu attīstību un celt viņa konkurētspēju darba tirgū. Žurnāla satura autori ir projekta „Brīvprātīgā darba akadēmija" jaunieši, kā arī jaunatnes organizāciju biedri, kuri dalās personīgajā pieredzē par brīvprātīgo darbu un iegūto pievienoto vērtību savai personīgajai izaugsmei. Jaunieši iegūs lietderīgu informāciju par to, kur iespējams atrast plašāku ieskatu par sabiedrisko organizāciju darbu un jauniešu projektiem savā reģionā, visā Latvijā un starptautiskā mērogā, kā arī uzzinās, kā iesaistīties brīvprātīgajā darbā ikvienam interesentam, kas līdz šim nav veicis šāda veida aktivitātēs. Žurnāls noderēs arī jaunatnes organizāciju biedriem, piesaistot jaunus brīvprātīgos, kā arī būs labs palīgs pašvaldībām un citām valsts iestādēm, savā praksē plānojot un īstenojot darbu ar jauniešiem."

Speciālizlaidums par brīvprātīgo darbu tiek izdots kā vienreizējs izdevums. Tas ir pieejams jauniešiem bez maksas un līdz novembrim tiks izplatīts 85-100 vidusskolās visā Latvijā, nogādāts lielākajām un aktīvākajām jaunatnes organizācijām, kā arī nosūtīts uz visām pašvaldībām Latvijā, par izziņas avotu kļūstot 120 000 lielai auditorijai visā Latvijā.

Par iespēju saņemt žurnāla drukāto vai elektronisko versiju jautāt projekta „Brīvprātīgā darba akadēmija" vadītājai Dacei Kristiānai Ūdrei, rakstot uz epastu: dace.udre@jk.org.lv

Projekta „Brīvprātīgā darba akadēmija" laikā jau apkopoti 10 labas prakses piemēri par jauniešu līdzdalību lēmumu pieņemšanas procesā, izdots žurnāls par brīvprātīgo darbu, noorganizētas apmācības 30-40 jauniešiem no nevalstiskajām organizācijām un 2 pieredzes apmaiņas tikšanās ar apt.15 jaunatnes organizāciju jauniešiem. Projekta laikā tiks īstenoti 85 - 100 semināri vidusskolās visā Latvijā, par brīvprātīgā darba perspektīvām informējot 4000 – 7000 jauniešus. Projekta vispārējais mērķis ir veicināt brīvprātīgā darba attīstību, atzīšanu un pieprasījumu jauniešu, uzņēmēju un valsts iestāžu vidū, veidojot kopīgas sadarbības un risinot jauniešu nodarbinātības jautājumus.

Projekts tiek īstenots Jaunatnes politikas valsts programmas 2010.gadam ietvaros ar LR Izglītības un zinātnes ministrijas finansiālu atbalstu.

Projektu „Brīvprātīgā darba akadēmija" īsteno nevalstiska organizācija „Jauniešu konsultācijas", kura ir ieguvusi labu reputāciju, īstenojot tādus profesionālās orientācijas pasākumus kā raidījumu cikli televīzijā „Kurp dodies?" un „Pielaiko profesijas!"„Uzņēmumu atvērto durvju nedēļa", portāls „Prakse.lv" un profesionālās orientācijas žurnāls „Veiksmes Formula", kā arī semināru cikls mācību iestādēs „Jaunietis darba tirgū".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV