Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Rīgā notiks pirmais starptautiskais žurnālu izdevēju seminārs

Zanda Krastiņa, 13.10.2010. 13:15

14.oktobrī plkst. 09.30 - 13.00 Radisson Blu Latvia notiks pirmais starptautiskais žurnālu izdevēju seminārs Rīgā "ŽURNĀLI IEDVESMO. Pētījumi. Reklāma. Izdevējdarbība". Semināru organizē četri Latvijas lielākie žurnālu izdevēji: izdevniecība "Rīgas Viļņi", izdevniecība "Žurnāls Santa", izdevniecība "Dienas žurnāli" un izdevniecība "Lilita".

Semināra laikā pirmo reizi Latvijā tiks prezentēts TNS Latvija pētījums „Latvijas iedzīvotāju mediju patēriņa ieradumu izpēte", kurā tika noskaidrota reklāmas pamanāmība un efektivitāte dažādos medijos, konkrētāk, kāda ir attieksme pret reklāmu dažādos medijos, kuri ir tie mediji, kuros vislabāk patīk saskarties ar reklāmu par dažādām nozarēm, kā arī kādi ir galvenie žurnālu lasīšanas un iegādāšanās iemesli. Seminārā tiks apskatīti arī jaunākie „Preses serviss" žurnālu pārdošanas dati.

Laikā, kad jebkurā nozarē ir visai sarežģīti prognozēt attīstību pat īstermiņā, žurnālu nozares eksperti Eiropā uzskata, ka žurnāli būs lasītākais medijs vēl vismaz 25 gadus. Tā uzskatā arī Eiropas Žurnālu Izdevēju federācijas izpilddirektors Maks fon Abendroths, kurš viesosies Latvijā un piedalīsies seminārā ar prezentāciju Magazines empower citizens. Viņš uzskata, ka „žurnāls ir lasītāja uzticamākais draugs, nodrošinot profesionāli vērtīgu saturu, dodot iespēju personīgai identificēšanai un spēlē izšķirošu lomu viedokļa veidošanas procesā."

Semināra dienas kārtības galvenās tēmas: TNS Latvia pētījums „Latvijas iedzīvotāju mediju patēriņa ieradumu izpēte", papildus jaunākie žurnālu pārdošanas dati, tiks ieskicēta arī makroekonomiskā situācija Latvijā un iedzīvotāju pirktspēja kā arī reklāmas efektivitāte Latvijas žurnālos.

Četri Latvijas lielākie žurnālu izdevēji: izdevniecība "Rīgas Viļņi", izdevniecība "Žurnāls Santa", izdevniecība "Dienas žurnāli" un izdevniecība "Lilita" š.g. 22.septembrī parakstīja Latvijas žurnālu izdevēju iniciatīva par kopīgu nozares attīstību. Līdz ar iniciatīvas parakstīšanu lielākie žurnālu izdevēji vienojas par saliedētību un, ieguldot katrs savus resursus, visi kopā izvirza kopīgus mērķus nozares attīstībai: akcentēt žurnālu vietu un lomu sabiedrībā, popularizēt reklāmu efektivitāti žurnālos, īstenot nozares sakārtošanos un nodrošināt žurnālu pieejamību sabiedrībai.

Četru žurnālu izdevēji pašlaik izdod piecdesmit astoņus dažādai tematikai veltītus žurnālus, kuru kopējā mēneša tirāža ir 2 328 000 eksemplāru.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV