Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Pārdošanā nonācis žurnāla „Kapitāls" februāra numurs

Dace Salmane, 02.02.2011. 10:28

„Kapitāla" mēneša intervijas varone – Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāre Dana Reizniece atzīst, ka „politika mani vienmēr ir interesējusi, – profesionālā līmenī spēlēju šahu, un zināmā mērā arī politika ir šahs, tikai spēles lauciņš daudz plašāks. Izaicinājums orientēties sarežģītās situācijās, meklēt no tām izeju mani vienmēr ir vilinājis."

Jānis Bērziņš, Rīgas Stradiņa universitātes Eiropas studiju fakultātes politiskās ekonomikas lektors, komentārā „Latvija un eiro: lai būtu, tikai ne tagad" izklāsta savu redzējumu par eiro ieviešanu Latvijā. J. Bērziņš uzskata, ka „Latvija nav gatava eiro ieviešanai, pat ja runa ir par 2014. gadu. Vispirms ir jānodrošina stabila attīstība, un viens no pirmajiem veicamajiem darbiem ir no ideoloģijas brīvas un pragmatiskas debates par ekonomisko attīstību. Latvijas ekonomiskās politikas pamati, tostarp attīstības jautājumi, šobrīd ir visai apšaubāmi un arvien vairāk neatbilst mūsdienām. Latvijas politikas veidotājiem ir ļoti svarīgi nolaisties uz zemes, nevis turpināt norobežoties no diskusijām pēc būtības, sēžot ziloņkaula tornī."

Atbalstot publiskajā telpā aizsāktās debates par demogrāfijas krīzi Latvijā, žurnāls devis vārdu arī demogrāfam Ilmāram Mežam, kurš savā komentārā atgādina, ka tieši bērni ir Latvijas un latviešu stratēģiskais kapitāls. I.Mežs savā rakstā sniedz arī būtiskus ieteikumus situācijas uzlabošanai.

Par savām izvēlēm domās dalās vairākas „Kapitāla" uzrunātās biznesa sievietes: Solveiga Karele, Grenardi izveidotāja, Ieva Tetere no SEB bankas, Viktorija Orlova no Maxima un Ieva Kulberga, Miele vadītāja Baltijas valstīs.

Ingars Rudzītis provokatīvajā rakstā „Izmanto un pazemo mani, es esmu sieviete reklāmā" aktualizējis jautājumu par sievietes tēliem vizuālajās reklāmās. Vai reklāmas ziņu pārpilnībā jārunā ne tikai skaļāk, interesantāk, bet arī kailāk? Un kā šādas reklāmas iespaido sievietes lomu sabiedrībā?

Fokusā - Latvijas iedzīvotāju „nepatika" pret investīcijām. Protestē gandrīz pret jebko. Vai tā ir mūsu nacionālā specifika – noraidīt jebkādas investoru ieceres? To plašākā materiālā pētījis Imants Liepiņš. Bet Aivars Kļavis analizējis stratēģiskās spēles piena nozarē Latvijā.

„Lielā stiprinieka stāsts" ir stāsts par kompāniju „Severstaļlat", kas pirms diviem gadiem nopirkusi bankrotējušu rūpnīcu Polijā un padarījusi par peļņu nesošu uzņēmumu. Par jauniem kritērijiem būvniecībā raksta Ilvars Metnieks, bet par lielo naudu, ko valsts piešķīrusi „mazai enerģētikai" – tiem, kas elektroenerģiju ražo paši sev – žurnālists Alvils Zauers.

Jurists Jānis Dzanuškāns vērsis uzmanību uz sociālo tīklu drošības caurumiem, bet Neils Kalniņš sniedz 11 padomus konsultāciju biznesa uzsākšanai.

IT nozares izcilnieki Juris Kaža prognozē ziņu sīkrīku attīstību Latvijā, bet Reinis Zitmanis informē par klēpjdatoriem nākotnē. Autonozares guru Normunds Avotiņš rakstā „Bavārieši pret švābiem" izklāsta kulta auto BMW un Mercedes savstarpējās sacensības piesātināto vēsturi.

Arī februāra numurā žurnāls cēlis gaismā atjaunotu kultūrvēstures pieminekli – Bilstiņu muižu, kuras rija pārvērsta „Itālijā Latvijas meža vidū". Savukārt Aldis Kušķis „Kapitāla piedzīvojumu kalendārā 2011" sniedz idejas un iedvesmu ceļojumiem ārpus Latvijas.

„Kapitāla" autore Ingrīda Peldekse pamatoti norāda, ka „Londona primāri diez vai saistās ar romantiku, tomēr tieši šai Eiropas metropolei ir ko piedāvāt dvēseles atveldzēšanai – pastaiga pa Kjū Karalisko botānisko dārzu." Tā, izrādās, ir valsts mēroga apsēstība.

Žurnāls kā vienmēr bagātīgi ilustrēts.

Kapitāla mārketinga direktore Dace Salmane iesaka nepalaist garām izdevību – abonējot „Kapitālu" redakcijā vai www.kapitals.lv vismaz uz 12 mēnešiem, kā bonusu saņemsiet bezmaksas ielūgumu uz semināru „Ikviens var būt mārketinga guru", kuru vadīs Nikita Kellermans. Seminārs notiks šīgada martā.

Žurnāls „Kapitāls" ir ikmēneša žurnāls, kurā var lasīt par biznesu, ekonomiku, politiku un sabiedrību. Žurnāls iznāk kopš 1998.gada. Mājaslapa: www.kapitals.lv

Video pieteikums „Kapitāla" februāra numuram:
http://www.kapitals.lv/video/kapitala-februara-numura-lasiet

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV