Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Vizuālo mākslu žurnāla „Studija" jūnija/jūlija numurs

Līga Marcinkeviča, 30.05.2011. 15:05

Šobrīd jaunākā "Studijas" numura vāka sauklis - Mēs negrimstam, līmenis ceļas! - izskatās gandrīz vai pravietisks. Iespējams mākslai izdodas apsteigt politiku tāpēc, ka tās top paralēlās pasaulēs. Par to, kāds līmenis ceļas, ko tas applūdinās un ko uzskalos virspusē, ikviens lai spriež pats.
Vizuālo mākslu žurnāla „Studija" jūnija/jūlija numurs

Žurnālā lasiet par visu trīs Baltijas valstu māksliniekiem, kuri pārstāvēs savu valsti pasaules nozīmīgākajā mākslas izstādē Venēcijas biennālē.

Izsveriet paši, vai Kristaps Ģelzis ir perfektu provokāciju un paradoksu meistars, kā savā tekstā raksta Stella Pelše.

Vai tiešām sieviete aizņem maz vietas, kā saviem skatītājiem vēlas pierādīt igauņu māksliniece Līna Sība?

Ja izdosies apmeklēt Venēciju līdz oktobra beigām, tad noteikti pārbaudiet vai lietuviešu māksliniekam Darjum Mikšim izdevies realizēt ideju par paškonstruētu un pašorganizētu mākslas krājumu kā sabiedrības spoguli. Katrā ziņā Lietuvā māksliniekam izdevies izprovocēt pamatīgu viedokļu vētru.

Dodoties uz Venēciju, noteikti ņemiet žurnālu "Studija" līdzi, jo žurnālā ir precīza pilsētas karte ar norādēm par visu valstu izstādēm, saistīto pasākumu norādes un labāko muzeju atrašanās vietas.

Vēl žurnālā: Viļņa Vēja e-pasta sarakste ar jauno, bet labi zināmo mākslinieku Ēriku Apaļo. Jāņa Borga pārdzīvojumiem bagātais teksts par dažiem, iespējams labākajiem, mūsdienu bērnu grāmatu ilustrētājiem. Barbara Feslere savā saturīgajā sarunā ar Marko Meneguco atklāj 21. gadsimta itāļu tēlniecību.

Lieliska lasāmviela spriestspējas treniņam un attēli saturīgai brīvā laika pavadīšanai.

Žuenāls pieejams latviešu un angļu valodā.

Par ikdienas aktualitātēm kultūrā un mākslās, lasiet www.studija.lv.

Jaunāko "Studijas" numuru var iegādāties preses kioskos, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā un tā izstāžu zālē „Arsenāls", galerijā "Istaba", veikalā „Lukabuka", galerijā „Laipa" (Valmierā) un izdevniecībā "Neputns" (Rīgā, Tērbatas ielā 49/51-8), kā arī internetā www.neputns.lv un www.studija.lv.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV