Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Iznācis "Veto Magazine" 18. numurs

Ainārs Rūsiņš, 15.07.2011. 09:56

Mākslas, mūzikas un modes žurnāla "Veto Magazine" 18. numura tēma ir robežas.
Iznācis "Veto Magazine" 18. numurs

"Veto" ir devies pētīt tuvas un tālas robežas - meklējumi aptver gan ģeogrāfiskas platības, gan robežas, kas mīt ļaužu prātos. Veto korespondenti paviesojušies pie sāmiem - tautas, kas apdzīvo polārā loka apvidu-, pie Gibraltŗa iedzīvotājiem, kas ikdienā saskaras ar sava gigantkaimiņa - Spānijas - tradīcijām, kā arī pie kaukāziešiem, kur tagadnē ir sastopama krietna daļa pagātnes.

Mākslas zinātniece Marta Reihmane savukārt ielūkojusies mākslinieku nekad nerimstošajā vēlmē pārkāpt skatuves robežas un sagatavojusi "ātro kursu" Latvijas performances mākslas vēsturē.

Jauniznākušajā numurā lasāmas intervijas ar indie grupu Bērnības Milicija, ar rokgrupas Laime Pilnīga vokālistu Ervīnu Ramiņu, kā arī ar fotogrāfi Ilzi Vanagu, kas šogad pārstāv Latviju projektā "European Bordelines". Tāpat ir lasāma saruna ar mūziķi Kasparu Rolšteinu, kurš kopā ar Regnāru Vaivaru šobrīd strādā pie savas jaunās operas "Stokholmas Sindroms".

Rubrikā "Dzīvesstāsts" aplūkots berlīnietis Vladimers Kaminers, kas Vācijā strādā par krievu. Savukārt literatūras nodaļā publicēts Edmunda Frīdvalda speciāli "Veto magazine" numuram sarakstītais stāsts "Kreisā kāja".

Modes lappusēs, spītējot karstajam laikam, fotogrāfs Viesturs Masteiko kopā ar Jūliju Volkinšteini nedaudz atvēsina iekarsušos prātus ar sniegbalti mākoņainu modes sēriju - vizualizācija baltās krāsas robežām ar balto.

Par šī numura ilustrācijām rūpējās grafiskais dizaineris / ielu mākslinieks Aigars 'Hēfe'.

"Veto Magazine" var iegādāties visos "Narvesen" un "Plus Punkts" veikalos, vietā "Vieta", galerijā "Istaba", grāmatnīcā "LukaBuka", "Sviestmaižu studija", apavu un aksesuāru veikalos "Bang Bang" un "Boards.lv".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV