Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Iznācis žurnāla "Mūzikas Saule" 2011. gada trešais laidiens

"Mūzikas Saule" redakcija, 29.08.2011. 16:01

Iznācis žurnāla "Mūzikas Saule" šā gada trešais numurs (nopērkams Narvesen kioskos). "Mūzikas Saule" ir žurnāls gan mūzikas mīļotājiem, gan topošajiem profesionāļiem, gan arī mūzikas pasaules veidotājiem, uzturētājiem un virzītājiem.
Iznācis žurnāla "Mūzikas Saule" 2011. gada trešais laidiens

Septembris Latvijā tradicionāli ir kinofestivālu laiks. Tāpēc žurnāls aplūkojis kino tēmu no muzikālās puses. Par to lasiet rakstā "Kino "Arsenāls" un mūzika", kā arī Gundega Šmites sarunā ar režisoru Olafu Okonovu, kurš kopā ar koklētāju Laimu Jansoni oktobra beigās kļūs par pirmajiem Latvijas pārstāvjiem lielākā pasaules mūzikas foruma WOMEX t. s. Selection programmā Kopenhāgenā.

Uzzināsiet, ko par Imanta Kalniņa "Oktobra oratorijas" un oratorijas "Rīta cēliens" iederīgumu mūsdienu koncertdzīvē domā mūzikas vēsturnieks Arnolds Klotiņš, mūzikas kritiķis Armands Znotiņš, teātra zinātniece Ieva Struka un publicists Eduards Liniņš.

Ieskats Sergeja Kruka pētījumā par vēstures leģendu un Latvijas filharmonijas vadītāju Filipu Šveiniku (1911–1974) iepazīstinās ar šīs personības īpatnējo biogrāfiju, savdabīgo raksturu, uzskatiem par kultūras ekonomiku un vadības praksi padomju varas apstākļos.

Rubrikā "Akustika" būvakustiķis Arturs Pērkons meklējis paņēmienus, kā eksaktu teoriju pasniegt lasītājam saistošā veidā.

Jāņa Elsberga tulkojumā lasiet vēsturisko Džona Keidža rakstu "Modernās mūzikas priekšteči", kas pirmoreiz publicēts The Tiger's Eye 1949. gadā.

Jaunākais žurnālā numurs piedāvā iespēju iepazīties ar tiem latviešu mūziķiem, kurus dzīves, mācību un darba gaitas aizvedušas Šveices Alpos. Tie ir čellisti Mārcis Kuplais, Gunta Ābele un Ilze Grudule, vijolnieces Daila Dambrauska un Lāsma Meldere, dziedātājas Kristīne Jaunalksne un Gunta Smirnova, pianiste Arta Arnicāne.

Jaunākajā "Mūzikas Saulē" iekļautas arī intervijas ar šā gada jubilāru, miniatūristu mūzikā Imantu Zemzari un Londonā dzīvojošo akordeonisti Kseniju Sidorovu, kura jūlija beigās pirms debijas Davosas un Lucernas festivālos piedalījās Cēsu Mākslas festivāla atklāšanas koncertā un piekrita sarunai, kuru lasot nāksies ņemt talkā iztēli un katrai rindkopai pievienot aizrautīgus smieklus un lipīgu dzīvesprieku.

Tikai "Mūzikas Saulē" – Latvijas mūzikas nozīmīgāko notikumu kalendārs un jaunāko CD kritika, ko šoreiz rakstīja Andris Dzenītis, Juris Griņevičs, Maruta Rubeze, Toms Treibergs, Ingnāra Balode, Dace Volfa un Uldis Rudaks.

Tas viss un vēl daudz aizraujoša žurnālā "Mūzikas Saule". Aktualitātēm var sekot žurnāla lapā portālā draugiem.lv, kā arī facebook un Twitter profilos.

Šogad gaidāmi vēl divi "Mūzikas Saules" laidieni – oktobra vidū un decembra vidū.

Žurnāls izdots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV