Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Māris Briežkalns: Latvijā ir pasaules klases džezs

Olga Kazaka, 01.11.2011. 09:14

"Lai gan es esmu džezmeņu vecās gvardes pārstāvis, man ir ļoti grūti ar šo konservatīvo publiku, kura grib tikai svingu. Džezs nav muzeja eksponāts, bet gan dzīvs un demokrātisks žanrs, kas ļoti jutīgi reaģē uz mūsdienu tendencēm," atklātā intervijā, kas lasāma žurnāla L'Officiel Latvija novembra numurā, saka pazīstamais Latvijas džeza mūziķis Māris Briežkalns.
Māris Briežkalns: Latvijā ir pasaules klases džezs

Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris un festivāla Rīgas ritmi dibinātājs Māris Briežkalns parādījis Latvijas džezu pasaules līmenī, kopā ar savu kvintetu veicot lielu koncertturneju pa Ameriku, kur viņi kļuva par pirmajiem mūziķiem no Austrumeiropas, kas ir spēlējuši slavenajā Ņujorkas džeza klubā Blue Note. "Ņujorkas universitātes vadītājs ar prieku atzīmēja, ka Latvijas džezmeņi ir ļoti ekstraverti un spēlē nevis paši sev, kā tas bieži notiek ar amerikāņiem, bet gan publikai," sacīja Māris Briežkalns intervijā, kas pilnībā publicēta žurnāla L'Officiel Latvija novembra numurā.

Vēl lasiet arī par nākamo revolūciju kosmetoloģijā un medicīnā. Latvijas pētnieki ir izstrādājuši tehnoloģiju modificēta attīrīta dzintara pulvera ieguvei, kam ir spēcīga atjauninoša un atjaunojoša iedarbība. Turklāt medicīnā nozīmīgākais ir tieši Baltijas dzintars, jo tas satur visvairāk vērtīgās dzintarskābes.

Bez tam L'Officiel Latvija novembra numurā lasiet par leģendārā imidžmeikera Žana Pola Guda izdarībām, par ietekmīgo piecpadsmitgadīgo emuāristi brīnumbērnu Tavi Gevinsoni, kā arī par amerikāņu kinozvaigzni Evu Mendesu. Atklājiet radioraidījumu vadītājas Natālijas Oļesikas skaistuma noslēpumus un uzziniet par pašlaik aktuālā grima Dolce Vita stilā niansēm, kā arī par citām svarīgākajām modes un stila tendencēm.

Noformējot L'Officiel Latvija abonementu līdz 2012. gada 15. janvārim, abonenti piedalās izlozē, kurā var iegūt Cacharel zelta kaklarotu ar briljantiem no veikala Tronis. L'Officiel Latvija var abonēt mājaslapā www.stylepages.lv, portālā www.abone.lv vai ikvienā Latvijas Pasta nodaļā. Gada abonementa īpašnieki kļūst arī par Club Chic dalībniekiem – tā ir privilēģiju programma, kas ļauj baudīt izsmalcinātu dzīvi (www.clubchic.lv).

Par žurnālu

L'Officiel ir visvecākais no Eiropā pašlaik iznākošajiem modes žurnāliem. Tas parādījās 1921. gadā Parīzē un 1938. gadā kļuva par pirmo modes žurnālu pasaulē, kas publicējis krāsu fotogrāfijas. Pašlaik žurnāls tiek izdots 15 valstīs un ir visbiezākais glancētais žurnāls Latvijā. Šogad žurnāls svin savu 3 gadu jubileju Latvijā un 90 gadu jubileju pasaulē. Žurnāla jaunais numurs jau ir pieejams pārdošanā Nаrvesen un PlusPunkts tirdzniecības vietās.

Papildu informācija: www.stylepages.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV