Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Iznācis vizuālo mākslu žurnāla "Studija" decembra/janvāra numurs

Līga Marcinkeviča, 06.12.2011. 10:44

Žurnāla "Studija" jaunākajā numurā lasiet:
Iznācis vizuālo mākslu žurnāla "Studija" decembra/janvāra numurs

Izliec speķi!

Ja Jūs lasāt šīs rindas vai varbūt pat žurnālu "Studija", tad Jūs neesat tik vājš un nevarošs domāt vai pat palīdzēt to darīt arī kādam citam.

Atnākot salam un uzsniegot dziļam sniegam, neļaujiet sastingt savai līdzi jušanai un iejūtībai, sāciet ar speķa gabaliņu putniem un sakarīgām klātbūtnes sarunām ar kādu draugu vai vienkārši labu un gudru cilvēku (nejaukt ar čivināšanu sociālajos tīklos, jo mēs esam sociālas būtnes un sociālās prasmes humanoīdi izkopj tikai klātesot un sadarbojoties).

"[..] Jā, mēs varam kaut ko darīt. Piemēram, iestādīt bērzu vai ozolu. Es zinu, ka, vidusskolu beidzot, kopā ar klasesbiedriem stādījām tādus sīkus bērziņus. Es zinu, kur ir tā vieta. Es zinu, ka, ja turp aizbrauktu, ieraudzītu milīgus kokus, – ja vien kādam nebūtu bijusi vajadzība tos nozāģēt. Jā, es domās varu saklausīt vēja dziesmas šo bērzu zarotnēs, tādas pašas kā pie citiem to sugas brāļiem, kas turpat netālu iesējušies bez manas un citu cilvēku līdzdalības. Tādas pašas dziesmas. Ne mēs tās esam sacerējuši, ne mums tās izdosies apklusināt, lai cik arī, visvisādus budžetus konsolidēdami, mēs apkārtējo pasauli izcirstu un izzāģētu [..]," tā Pēteris Bankovskis jaunajā numurā.

Žurnālā vēl lasiet: Survival Kit pasākumu rosinātus Jāņa Borga atmiņu viļņus;

Jāņa Taurena rakstu par mākslas socioloģiju un Survival Kit 3;

Kriša Salmaņa pierakstīto Dana Peržovska lekciju ar piezīmēm;

Vinetas Kaulačas sarunu ar Andri Vītoliņu par personālizstādi "Plastmasas vitamīni";

Par Gļeba Panteļejeva personālizstādi "OrNiTOLOĢIJA" raksta Stella Pelše;

Par Imanta Lancmaņa personālizstādi "Ābola stāsts" – Sniedze Sofija Kāle;

Par Armanda Zelča izstādi "Nav tā, kurš ir. Tā vārds ir zināms" – Laine Kristberga;

Par izstādi Ostalgia Ņujorkā, Jaunajā muzejā – Alise Tīfentāle.

Un ne tikai...

Žurnāls "Studija" pieejams latviešu un angļu valodā.

Jaunāko "Studijas" numuru var iegādāties preses kioskos, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā un tā izstāžu zālē "Arsenāls", galerijā "Istaba", veikalā "Lukabuka" un izdevniecībā "Neputns" (Rīgā, Tērbatas ielā 49/51-8), kā arī internetā www.neputns.lv un www.studija.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV