Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Iznācis "Veto Magazine" 20. numurs; tēma - aizskatuve

Ainārs Rūsiņš, 05.01.2012. 17:44

Aizskatuves tēmai veltītajā mākslas, mūzikas un modes žurnāla "Veto Magazine" 20. numurā pētītas ļaužu attiecības ar skatuvi un aizkulisēm.
Iznācis "Veto Magazine" 20. numurs; tēma - aizskatuve

Par būšanu aiz un par ideālā rakstnieka anatomiju stāsta rakstnieks Pēteris Pūrītis, romānu "Koknesis" un "Dr. Ausmoņa klīnika" autors. Režisors Elmārs Seņkovs intervijā ar "Veto" runā par teātra redzamo un neredzamo pusi un pauž savus uzskatus par aktieru psiholoģiju. Dejotāju trupa [Bua] iepazīstina ar ekstravagantu dejas intimitāti un tās vietu sabiedrībā. Ar saviem aroda dzīves atgadījumiem lasītājus iepazīstina modes blogere Agnese Kleina, mūziķis Kristaps Krēsliņš, kino eksperts Viktors Freibergs, kā arī aktieri Kaspars Zvīgulis un Mairita Rosicka.

Jaunajā numurā lasāma intervija ar daudzsološajiem pašmāju math-rokeriem Parára, kā arī intervija ar avangarda mūziķi un saksofonistu Kolinu Stetsonu, kurš ir sadarbojies ar tādiem māksliniekiem kā Toms Veitss un Bon Iver, bet šobrīd strādā pie sava trešā soloalbuma.

Divu dizaineru Germana Ermiča un Rihrada Funta sarunā uzzināsiet par Latvijas industriālā dizaina studiju "Rijada" un dizaina vietu biznesa pasaulē.

Čižiks jeb Aivars Čivželis vēsta par savu "redzamo" darbu videomākslā un mūzikā, un par neredzamajiem procesiem, kas notiek ikvienā cilvēkā.

Šoreiz rubrikā "Dzīvesstāsts" žurnāls aplūko latviešu elektroniskās mūzikas leģendas Andra Indāna jeb Andžona ceļu cauri mainīgajām Latvijas mūzikas dekādēm. Literatūras sleju bagātinājis Sergejs Timofejevs - dīdžejs un dzejnieks no tekstu grupas "Orbīta", kurš "Veto Magazine" lasītājiem piedāvā trīs īsstāstus.

Modes slejā fotogrāfs Viesturs Masteiko un stiliste Jūlija Volkinšteine plastmasas ziedu ielenkumā "uzspridzinājuši" krāsu bumbas.

Savukārt par šī numura ilustrācijām parūpējies mākslinieks Artis Tauriņš.

2011. gadu noslēdzošais numurs iznācis decembra pēdējās dienās. Pirmais 2012. gada "Veto Magazine" gaidāms februāra vidū. Līdz 15. februārim, rakstot uz abonesana@vetomagazine.lv, iespējams iegādāties žurnāla abonementu sešiem 2012. gada numuriem.

"Veto Magazine" var iegādāties visos "Narvesen" un "Plus Punkts" veikalos, vietā "Vieta", galerijā "Istaba", grāmatnīcā "LukaBuka", "Sviestmaižu studija", apavu un aksesuāru veikalos "Bang Bang" un "Boards.lv".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV