Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Iznācis "Veto Magazine" 21. numurs. Tēma - pēdas

Ainārs Rūsiņš, 14.03.2012. 13:09

Mākslas, mūzikas un modes žurnāla "Veto Magazine" 21. numurā pētītas pēdas, ko cilvēks ar saviem darbiem un dzīvesveidu atstāj aiz sevis.
Iznācis "Veto Magazine" 21. numurs. Tēma - pēdas

Rakstos aplūkoti cilvēki, viedokļi un sabiedrība dažādās dekādēs. Diānas Popovas sarunā ar folkloristi Janīnu Kursīti-Pakuli un mākslinieku Ivaru Drulli analizēta "virtuves sarunu" specifika, Lienes Ulbinas rakstā pētīta kaimiņu vieta atmiņās par agrākajām dzīvesvietām, Ance Krieviņa veikusi detektīva cienīgu ceļojumo, dzenoties pa pēdām degvielas kontrabandistiem, savukārt Žanete Skarule ir atsūtījusi "pastkarti no rietumiem", pavēstot par Meksikas piekrastē sastaptajiem cilvēkiem un aizvien dzīvajām tradīcijām.

Intervijā ar apavu dizaneri Elīnu Dobeli lasāms par vienu no pēdēja laika veiksmīgākajiem pašmāju modes zīmoliem - "ZoFA".

Teātra un kino kritiķis Normunds Naumanis pauž savu viedokli par nospiedumiem, ko vērts atstāt, bet kinorežisors Aiks Karapetjans, kas nupat ir pabeidzis pilnmetrāžas filmu "Cilvēki tur", spriež par savām turpmākajām iecerēm un atklāj savu kritisko attieksmi pret autorkino, gaumīgām ziepju operām un pret mākslas spēju mainīt pasauli.

Košās modes lapas šoreiz tapušas, franču fotogrāfam Olivier de Rycke sadarbojoties ar "Veto" modes redaktori Jūliju Volkinšteini un stilisti Lauru Šilinsku.

Savukārt par šī numura ilustrācijām parūpējies grafikas dizainers Edgars Zvirgzdiņš.

Informējam, ka tiek pagarināta iespēja iegādāties žurnāla abonementu uz vairākiem "Veto Magazine" 2012. gada numuriem. To iespējams izdarīt, rakstot uz abonesana@vetomagazine.lv.

Žurnāls tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

"Veto Magazine" var iegādāties visos "Narvesen" un "Plus Punkts" veikalos, lielākajās "Jānis Roze" grāmatnīcās un "LukaBuka", "Rimi" hipermārketos, galerijā "Istaba", bārā/kafejnīcā "Vieta", "Sviestmaižu studija", apavu un aksesuāru veikalos "Bang Bang" un "Boards.lv".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV