Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Sandra Sila: kino bez improvizācijas un mānīšanās neiztikt

Jekaterina Hlopova, 13.11.2012. 13:17

L'Officiel Latvija novembra numurs saviem lasītajiem atklāj patiesu un iedvesmojošu stāstu par Latvijas basketbola izlases pārsteidzošo uzvaru pirmajā Eiropas čempionātā 1935. gadā Ženēvā, par kuru nu jau ir uzņemta filma ar nosaukumu „Sapņu komanda 1935".
Sandra Sila: kino bez improvizācijas un mānīšanās neiztikt

Filmu „Sapņu komanda 1935" veidojusi nacionālā hita «Rīgas sargi» radošā grupa, tostarp arī kostīmu māksliniece Sandra Sila. Arī jaunajā filmā viņa ir palikusi uzticīga savai komandai, un šajā filmā viņas uzdevums bija atdzīvināt 30. gadu noskaņu. „Lai restaurētu tālaika stilu un konkrētās detaļas, Sandra Sila vispirms devusies uz Sporta muzeju pētīt arhīvus. Par laimi, lai arī nedaudz, tomēr ir saglabājušās 30. gadu fotogrāfijas, pēc kurām tika veidotas tērpu skices". Vairāk par filmas „Sapņu komanda 1935" aizkulisēm lasiet L'Officiel Latvija novembra numurā un Jūs uzzināsiet to, kā īsti ir tapuši kostīmi, ar kādām grūtībām kostīmu māksliniecei nācies saskarties radošajā procesā, kāpēc Sandra Sila rezervēti izturas pret zīmoliem un kā ir izveidojusies viņas pašas garderobe.

Vēl viens L'Officiel Latvija novembra numura varonis ir talantīgais komponists un pianists Kārlis Lācis, kas ir arī jaunās izrādes «Oņegins» mūzikas autors. Starp citu, Dž. Dž. Džilindžera iestudējuma pirmizrāde Dailes teātrī ir gaidāma jau februārī. Intervijā Kārlis Lācis stāsta par savu ģimeni un to, kā veidojusies viņa muzikālā gaume, kā arī atklāj izrādes mazos noslēpumus. Kārlis stāsta: „Pagājušā gada nogalē Liepājā tika iestudēts mūzikls «Pūt, vējiņi», kurā simfoniskā mūzika tika «atšķaidīta» ar čigānu un tango motīviem. Apmēram tādu pašu jestru «kompotu» es grasos sameistarot arī «Oņeginam»». Pilns interviju lasiet L'Officiel Latvija novembra numurā.

Tāpat novembra numurā varēsiet uzzināt par atjaunoto Elzas Skjaparelli modes namu, kurš 2013. gada janvārī Parīzes Haute Couture modes nedēļā demonstrēs savu pirmo kolekciju. Bez tam, sekojiet aizraujošajam stāstam – intervijai ar Olivjē Teiskensu, kurš rada praktiskas un vienkāršas drēbes amerikāņu zīmolam Theory.

Atgādinām, ka žurnāla abonēšanas kampaņa 2013. gadam jau ir sākusies! Visi, kas abonēs žurnālu L'Officiel Latvija novembra un decembra mēnesī, piedalīsies loterijā. Galvenā balva – burvīgs kompaktais fotoaparāts Sony NEX 5R. Abonēt žurnālu L'Officiel Latvijaātri un ērti iespējams mājas lapā http://www.stylepages.lv/index.php?t=lv/officiel/subscription

Visi žurnāla gada abonenti dāvanā saņem ekskluzīvo privilēģiju karti Club Chic. Lai to iegūtu savā īpašumā ir nepieciešams aizpildīt pieteikuma anketu Club Chic mājas lapā:

http://www.clubchic.lv/index.php?t=lv/pieteikuma_anketa

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV