Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Iznācis vizuālo mākslu žurnāla "Studija" decembra/janvāra numurs

Elīna Dūce, 05.12.2012. 12:15

Studija veco gadu noslēdz un jauno iesāk ar svētku sarkano! "Studijas" plakātu kolekciju papildina mākslinieces Ievas Rubezes darinājums "Good Luck!" ar 2013. gada kalendāru. Plakātu meklējiet jaunākā numura vāka atlokā, bet žurnālā lasiet:

Mūzikas ierakstos notvertais laiks jeb "Revolūcijas minūtē" – "Studijas" lappusēs neuzkrītoša ekskursija un Kaspara Groševa izstādes "H" turpinājums paša mākslinieka pavadībā.

"Vienatnē piepildīt "Arsenālu" – tas ir uzdevums, kas pa spēkam tikai ar vulkānisku jaudu apveltītiem autoriem," Jānis Borgs raksta par vienu no šī gada spilgtākajām un pārsteidzošākajām izstādēm "Kustība. Visvaldis Ziediņš".

"Ģeometrijas meklējumi dabā, kluso dabu rasējumi, precīzas riņķa līnijas, taisni leņķi, planšetes. Tas viss pretstatā putekļu kārtai, krāsu haosam rasola bļodā un bezgalīgajiem gadījuma skaitļiem mūsu dzīvē." Santa Mičule sarunājas ar grafiķi Pauli Liepu.

Laura Ķeniņa pievēršas trimdas mākslas personībām un raksturo Latvijas imigrantu mākslinieku darbību mūsdienās.

Alise Tīfentāle ieskatās avangarda vēstures tapšanā un dalās pārdomās par izstādi "Cita māksla: starptautiskā abstrakcija un Gugenheima muzejs, 1949–1960".

Barbara Feslere iepazīstina ar meksikāņu izcelsmes mākslinieci Marianu Kastiljo Debalju.

Vai rietumeiropiešos joprojām ir dzīvs koloniālisma komplekss? Margaritas Ziedas rakstā – cilvēku zooloģiskais dārzs: kritisks skatījums uz plaši diskutēto dienvidāfrikāņu mākslinieka Breta Beilija izstādi "Exhibit B".

Atskatoties uz rudens sezonas kultūras dzīves notikumiem Latvijā, piedāvājam ekskluzīvas intervijas ar trīs mākslas festivālu veidotājiem: Starptautiskās Tēlniecības kvadriennāles kuratoriem Aigaru Bikši un Ivaru Drulli, Laikmetīgās mākslas festivāla "Survival Kit" organizatori Solvitu Kresi un festivāla "Māksla+Komunikācija" iniciatori un kuratori Rasu Šmiti.

Zane Zajančkauska skaidro, kas ir mākslas starpnieks un kādas ir izglītības programmu ievirzes mūsdienu mākslas institūcijās.

Jaunajiem māksliniekiem veltīto rakstu sērijā lasiet par Elīnu Alku un Indriķi Ģelzi.

Žurnāla arhīvs, informācija par abonēšanu un mākslas ziņas – vizuālo mākslu portālā www.studija.lv.

Žurnālu "Studija" izdod izdevniecība "Neputns" ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Jaunāko "Studijas" numuru var iegādāties preses kioskos, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā un tā izstāžu zālē "Arsenāls", galerijā "Istaba", veikalā "Lukabuka", izdevniecības "Neputns" galerijā (Rīgā, Tērbatas ielā 49/51) un citur, kā arī internetā www.neputns.lv un www.studija.lv.

Iepriekšējie žurnāla numuri ir nopērkami izdevniecības "Neputns" galerijā un internetā www.neputns.lv un www.studija.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV