Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Iznācis vizuālo mākslu žurnāla "Studija" jaunākais numurs

Elīna Dūce, 05.02.2013. 11:03

Jaunums žurnāla lappusēs - publikāciju sērija "Tulkojumi. Mākslas kritika"! Gada garumā žurnāls piedāvās atzītu mākslas kritiķu tekstu izlasi latviešu valodā, kas saistošā veidā ļaus iepazīties ar dažādām mākslas darbu analīzes metodēm. Februāra numurā lasiet amerikāņu mākslas kritiķes Rozalindas Krausas eseju "Piezīmes par norādēm: Amerikas māksla septiņdesmitajos. 2. daļa".

"Radošais nomadisms kombinācijā ar spridzinošu personību," Laine Krisberga raksta par Vilni Zāberu. Mākslinieka darbu izstāde "Wilnis 2x. Vilnis Zābers (1963-1994)" līdz 31. martam ir apskatāma Rīgas Mākslas telpā.

Atskatoties uz 2012. gada rudens notikumiem, Santa Mičule sarunājas ar Artūru Virtmani, bet Katrīna Teivāne-Korpa pievēršas Evelīnas Deičmanes izstādēm "Burt Nieks" un "Laika dalīšana".

"Realitātes kodumu rētas mākslas miesā" - Krista Burāne aplūko dokumentalitātes un laikmetīgās mākslas attiecības.

Barbara Feslere stāsta par leģendāro amerikāņu mākslinieci Eleinu Stērtevenu, kura, veidojot kopijas pēc citu autoru oriģināldarbiem, jau 50 gadus raisa kritisku diskusiju par mākslas darbu kontekstu un to autorību.

Turpinājumā Margaritas Ziedas intervija ar izcilo Krievijas teātra personību Dmitriju Krimovu.

Kā sākt rakstīt jaunu mākslas vēsturi? Grāmatu apskatā Alises Tīfentāles recenzija par Latvijas Laikmetīgās mākslas centra izdevumu "Atsedzot neredzamo pagātni". Savukārt Jānis Borgs ieskatās "Neputna" paspārnē iznākušajā dizaina profesora un arhitekta Andreja Legzdiņa grāmatā "Mani darbi un nedarbi".

Latvijas Mākslas akadēmijas Mākslas zinātnes nodaļas studenti iepazīstina ar jaunajiem māksliniekiem Edgaru Soprānu, Klāvu Upacieri un Evitu Vasiļjevu.

Žurnāla vāka atlokā meklējiet Ditas Pences veidoto plakātu "Saite".

Jaunāko "Studijas" numuru var iegādāties preses kioskos, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā un tā izstāžu zālē "Arsenāls", galerijā "Istaba", veikalā "Lukabuka", izdevniecības "Neputns" galerijā (Rīgā, Tērbatas ielā 49/51) un citur, kā arī internetā www.neputns.lv un www.studija.lv.
Iepriekšējie žurnāla numuri ir nopērkami izdevniecības "Neputns" galerijā un internetā www.neputns.lv un www.studija.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV