Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Iznācis žurnāla „Latvju Teksti” trešais numurs

Easyget.lv, 05.06.2013. 10:47

Intervija Argentīnas literatūras zvaigzni Josi Avilio, jaunāko grāmatu recenzijas un aktuālākās ziņas "Latvju Teksti" svaigākajā numurā.    

„Savas zemes vēsture mums galvenokārt tēlojas kā kara lauks, kurā norisinās cīņa par pastāvēšanu,” latviešu vēsturiskajiem romāniem veltītā rakstā atzīst Viktors Dāboliņš. Jaunajā „Latvju Tekstu” numurā apskatītas vairākas ar Baltijas vēsturi saistītas publikācijas, kā arī tiek piedāvāts ieskats šābrīža literārajā procesā.

Žurnālā publicēta Liānas Langas intervija ar tikko iznākušā romāna „Koka nama ļaudis” autoru Osvaldu Zebri, kā arī Daiņa Leinerta recenzija par šo romānu. Jauno dramaturģi Rasu Bugavičuti, kas veido izrādes sadarbībā ar režisoru Elmāru Seņkovu, iztaujā Maija Treile un Jānis Ozoliņš, savukārt uzlecošo Argentīnas literatūras zvaigzni Josi Avilio Londonā intervējis Vilis Kasims.

Publicēts Nobela prēmijas laureāta Mo Jaņa stāsts „Mēnesstaru asmens”, kā arī Paula Bankovska un jaunās autores Lienes Kāpostas stāsti, Ingas Žoludes jaunā romāna „Santa Biblia” fragments, Jura Kronberga, Imanta Auziņa, Annas Fomas un Kristīnas Ehinas dzejoļi.

Recenziju sadaļā Artis Ostups vērtē jaunāko Māra Salēja dzejas grāmatu, bet Arvis Viguls – Artura Puntes un Žorža Uaļļika grāmatas. Inga Surgunte apskata Gundegas Repšes dienasgrāmatas izdevumu, bet Anda Baklāne – Intas Čaklās rakstu izlasi. Māra Grudule iztirzā vācbaltiešu rakstnieka Z. fon Fēgezaka romāna „Baltiešu gredzens” tulkojumu, savukārt Liāna Langa vērtē Jāna Kaplinska romānu „Tā pati upe”. Igors Gubenko apskata politologa Semjuela Hantingtona grāmatu „Civilizāciju sadursme”, publicētas arī anotācijas par citiem jaunākajiem izdevumiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV