Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Iznācis žurnāla „Kino Raksti” vasaras numurs

Kristīne Matīsa, 05.08.2013. 08:28

Vasaras vidū klajā nāk žurnāla Kino Raksti kārtējais numurs, tā centrā – Ivara Selecka filma „Kapitālisms Šķērsielā”
Iznācis žurnāla „Kino Raksti” vasaras numurs

Žurnāla Kino Raksti jaunākais numurs pievērš pastiprinātu uzmanību jaunākajai Latvijas lielfilmai – Ivara Selecka darbam Kapitālisms Šķērsielā un visam Šķērsielas kinoromānam trīs daļās; šim Latvijas kino fenomenam veltītas trīs recenzijas. Tematiski saistīts ir Sanitas Grīnas raksts rubrikā Aktuāla tēma – tas stāsta par britu dokumentālo ciklu Up / Augšup (kopš 1964), kura ietvaros ik pēc 7 gadiem tiek uzņemta filma par 14 varoņiem; pirmajā filmā tie bija septiņgadīgi bērni, tagad jau 56 gadus veci pirmspensijas vecuma cilvēki. Savā recenzijā par Šķērsielu Agris Redovičs piemin kādu pagrieziena punktu pasaules kinovēsturē – cinéma vérité un franču režisora Žana Ruša dokumentālo filmu Vienas vasaras hronika (1960); plašāk par to Kino Rakstos stāsta Zane Balčus.

Recenzēta arī studijas Rija līdzproducētā Sergeja Lozņicas spēlfilma Miglā, Rūtas Celmas dokumentālā filma Brāmss un kazas piens un īpašs notikums Latvijas filmu nozarē – Rīgas Kino muzeja digitālā ekspozīcija Kino skapis.

Rubrikā Latvijas intervija šoreiz – Latvijas Televīzijas filmu iepirkšanas daļas vadītāja Anna Rozenvalde, žurnālā intervēti arī nesen mūžībā aizgājušais spilgtais krievu režisors Aleksejs Balabanovs (sarunājas Ināra un Arvis Kolmaņi) un Maskavas kinofestivālā sastaptā krievu kinorežisore Marina Razbežkina.

Rubrikā Kinovēsture žurnāls Kino Raksti piedāvā unikālu, speciāli žurnālam pasūtītu materiālu – kinozinātnieks Agris Redovičs izpētījis un apkopojis visas pēdas, ko Latvijas kinovēsturē atstājis nu jau leģendārais Imants Ziedonis. Savukārt rubrikā In memoriam vēl divi Latvijas kinovēsturei būtiski meistari – operators Gvido Skulte un skaņu režisors Igors Jakovļevs; ar viņa portretu Kino Rakstu autoru lokam pievienojas mūzikas speciāliste Daiga Mazvērsīte.

Numurā atrodamas arī pastāvīgās rubrikas Jubilāri pasaulē un Jubilāri Latvijā, tests Ko tu zini par kino?. Žurnāls Kino Raksti iznāk ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu, nopērkams preses tirdzniecības vietās, Jāņa Rozes un Valtera & Rapas grāmatnīcās, kinoteātrī K.Suns, galerijā Istaba, Satori un Lukabukas grāmatnīcās un citur, internetā – www.apgadsmansards.lv. Žurnālu var abonēt mājaslapā www.apgadsmansards.lv.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV