Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Iznācis vizuālo mākslu žurnāla "Studija" augusta/septembra izdevums

Elīna Dūce, 12.08.2013. 10:58

Ieskats saturā:
Iznācis vizuālo mākslu žurnāla "Studija" augusta/septembra izdevums

Starpkultūru dialogi, identitātes vai identitāšu meklējumi un mainīgi skatpunkti, kur bez mitas un grūtā darbā tiek pārdefinētas vērtības. Barbara Feslere un Maija Rudovska dalās pārdomās par redzēto Venēcijas biennāles 55. starptautiskajā mākslas izstādē, aplūkojot "Enciklopēdiskās pils" konceptu un tā īstenošanu un pievēršoties nacionālo paviljonu funkcijai mūsdienās.

Kristians Boltaņskis, Demjens Hērsts, Īvs Kleins, Gerhards Rihters un citas mākslas pasaules zvaigznes šobrīd vienkopus ir sastopamas tepat kaimiņos - KUMU mākslas muzejā, Tallinā, vērienīgajā izstādē "Kritika un krīze: Māksla Eiropā pēc 1945. gada". Par to vairāk Santas Mičules reportāžā.
Ārzemju notikumu apskatu turpina Antras Priedes divdaļīgais vēstījums par Vīnē piedzīvotajām izstādēm: "Formas nemiers. Iztēlojoties politikas subjektu" un "Mākoņi. Gaistošās pasaules".

"Ja jūs esat matemātiķis vai fiziķis, jūsu mērķis ir jūsu nozare, nevis slavenības statuss, pat ja jūs kādreiz kļūstat slavens. Māksla ir kļuvusi par mediju slavai un naudai tik lielā mērā, ka tā sāk zaudēt savu nozīmi sabiedrībā." Gatavojoties plašai mākslas vēstures konferencei Mediju kultūras festivāla "MĀKSLA+KOMUNIKĀCIJA" ietvaros, Raitis Šmits piedāvā sarunu ar Karlsrūes mākslas un mediju centra ZKM vadītāju Pēteru Veibelu.

Jānis Borgs šķirsta poļu mākslas vēstures lappuses un iedziļinās grafiķa Januša Golika radošajā darbībā.

Sniedze Sofija Kāle un Santa Mičule raksta par jaunajiem māksliniekiem Kristu Dzudzilo un Edgaru Lielzeltiņu.

Postmodernisms kā domtelpa nav miris. Laine Kristberga stāsta par starptautisko laikmetīgās mākslas izstādi "Ingredients", kas bija aplūkojama "Rīgas mākslas telpā".

Latvijas Mākslas akadēmijas Mākslas zinātnes nodaļas studentes ielūkojas Vizuālās komunikācijas nodaļas diplomandu izstādē "Laikam" un Dizaina nodaļas absolventu izstādē "KAM".

Rubrikā "Tulkojumi. Mākslas kritika" - Kārlis Markss un Frīdrihs Engelss par literatūru un mākslu. Citāti no dažādiem avotiem.

Numura vizuālajā pielikumā Venta Āboltiņa plakāts "Zvejnieks".

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV