Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Iznācis vizuālo mākslu žurnāla “Studija” oktobra/ novembra numurs

Elīna Dūce, 02.10.2013. 11:02

Jaunākajā “Studijas” numurā: aktuālas sarunas, saistoši izstāžu apskati, mākslinieku portreti un tematiski raksti, kā arī jauns mākslas kritikas tulkojums
Iznācis vizuālo mākslu žurnāla “Studija” oktobra/ novembra numurs

“Nedaudz mistificēta monoizrāde ar autobiogrāfisku ievirzi,” Sniedze Sofija Kāle raksta par Ilmāra Blumberga jubilejas izstādi “Es nemiršu” Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Izstāžu zāle “Arsenāls”.

Mirdza Ķempe, Kurts Fridrihsons, Aleksandra Beļcova, Konrāds Ubāns un citi spoži “Pēdējās izstādes” varoņi Jāņa Borga kultūrvēsturisku atmiņu caurstrāvotajā tekstā. Izstāde, kurā latviešu literatūras un mākslas klasiķu darbi piedzīvoja pārsteidzošas laikmetīgas interpretācijas, bija aplūkojama Rakstniecības un mūzikas muzejā.

Maija Rudovska atskatās uz “vasaras mākslas” tūrismu un dalās iespaidos par Cēsu mākslas festivālu un pop-up mākslas telpas "jūrK" notikumiem.

Kā bija fotografēt tirgū tolaik un kā ir tagad? Katrīna Teivāne-Korpa sarunājas ar Māru Brašmani, īpaši pievēršoties fotogrāfes tirgus uzņēmumu sērijai un izstādei kultūras telpā/ēdinātavā “371”.
Barbara Feslere piedāvā sarunu ar itāļu video mākslinieku Juri Ankarani.

Neatkarīgais kurators un rakstnieks Kriss Šārps stāsta par to, kā viņš redz mākslas mehānisma darbošanos šodienas kontekstā.

Laine Kristberga apskata mākslinieka Ingmāra Usas darbus un analizē tos caur frīka koncepcijas prizmu. Sērijā “Mākslinieku portreti” Santa Mičule iepazīstina ar Ievu Krauli un Raiti Hroloviču.

“Pirms negantnieks parādās” – Pētera Bankovska eseja par eksorcismu.

Turpinājumā Helēnas Demakovas komentārs par amerikāņu mākslas vēsturnieces Eimijas Brizgelas monogrāfisko izdevumu “Izspēlējot Austrumus. Performanču māksla Krievijā, Latvijā un Polijā kopš 1980. gada”.

Rubrikā “Tulkojumi. Mākslas kritika” šoreiz Patrika Viljamsa un Loras Krismenas skaidrojošs ievads rakstu krājumam “Koloniālais diskurss un postkoloniālā teorija. Hrestomātija”.

Godinot izcilā mākslinieka piemiņu, numura vizuālajā pielikumā – Pētera Martinsona “Mazā gaišā lauva”. Plakāts tapis sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru.

Žurnāla arhīvs, informācija par abonēšanu un mākslas ziņas – vizuālo mākslu portālā www.studija.lv. Žurnālu “Studija” izdod izdevniecība “Neputns” ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. Jaunāko “Studijas” numuru var iegādāties preses kioskos, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā un tā izstāžu zālē “Arsenāls”, galerijā “Istaba”, veikalā “Lukabuka”, izdevniecības “Neputns” galerijā (Rīgā, Tērbatas ielā 49/51) un citur, kā arī internetā www.neputns.lv un www.studija.lv.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV